Grad

USUGLAŠENO S MINISTRICOM U upravnom odboru Plana upravljanja ipak i predstavnik građana

GRAD22

Kako bi se osigurao nastavak aktivne participacije građana i u završnoj fazi izrade, odnosno usvajanja te provođenja Plana upravljana zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković uputio je prijedlog ministrici kulture i medija Nini Obuljen Koržinek prema kojem bi u budućem Upravnom odboru Plana upravljanja osiguralo sudjelovanje i legitimno izabranog predstavnika gradskih kotara.

Naime, Upravni odbor krovno je tijelo koje nadzire provedbu Plana upravljanja, a prema modelu kojeg je iznio gradonačelnik, u radu istoga bi uz predložene članove – ministricu kulture i medija, župana Dubrovačko-neretvanske županije i gradonačelnika Grada Dubrovnika sudjelovao još jedan član koji je predstavnik tri gradska kotara – Pile-Kono, Grad i Ploče iza Grada.

Predstavnik navedenih kotara, usuglašeno je između Grada, Ministarstva i Zavoda za obnovu Dubrovnika, izrađivača i koordinatora izrade Plana, birali bi članovi izvršnih vijeća svih kotara na mandat od četiri godine. Predstavnik u Upravnom odboru Plana upravljanja ne mora biti član izvršnog vijeća, ali mora imati prebivalište na području navedenih kotara.

Uloga građana i civilnog društva bila je od velike važnosti u dosadašnjem procesu izrade Plana upravljanja te će se uključenjem predstavnika gradskih kotara u upravljačko tijelo Plana osigurati kontinuitet sudjelovanja što može samo doprinijeti kvalitetnom provođenju odredbi Plana na zadovoljstvo svih uključenih, svih građana Dubrovnika, a posebno onih s područja gradskih kotara Pile-Kono, Grad i Ploče iza Grada.

Ovakva upravljačka struktura ugradit će se u konačni Prijedlog plana za koji se do 6. ožujka 2021. provodi javna rasprava.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist