Aktualno

‘USTAŠKA KRV JE PODIVLJALA’ Ovako je kandidatkinja za crnogorsku ministricu zdravlja pisala o napadu na Dubrovnik

'USTAŠKA KRV JE PODIVLJALA' Ovako je kandidatkinja za crnogorsku ministricu zdravlja pisala o napadu na Dubrovnik

Ustaška krv je podivljala, to više nije krv čovjeka, to je zvjerska krv, pa apelujem da se najoštrije osude svi izdajnici i oni koji su odbili da ranjenom bratu pruže ruku pomoći, gledajući mu smrt pred očima – stoji u pismu dr. Jelene Borovinić Bojović objavljenom u posebnom izdanju novine Pobjeda – ‘Rat za mir’ 1991., a kojeg je prenio crnogorski portal Standard.

Njen tekst prenosimo u cijelosti:

‘Crnogorke traže da se formiraju dobrovoljački odredi Pozovite i mene. Ne mogu a da vam se ne obratim u ovako teškim vremenima, kada čovjek nemilosrdno kolje čovjeka kao najkrvoločniju zvijer, a da ne osudim one koji su izbjegli vojnu obavezu i rezervu a jedu hljeb ove zemlje – proklet im bio! Ustaška krv je podivljala, to više nije krv čovjeka, to je zvjerska krv, pa apelujem da se najoštrije osude svi izdajnici i oni koji su odbili da ranjenom bratu pruže ruku pomoći, gledajući mu smrt pred očima. Prokleće ih njihovo potomstvo i kosti izmučenih duša ih u ime moje generacije da istraju u ovom surovom ratu jer pobjeda mora biti na strani pravde. Ponosim se svim dobrovoljcima iz Nikšića, Titograda i svih ostalih mjesta moje Crne Gore. Vjerujem daće djeca ponovo u miru ići u školu i da će se na njihovim crtežima, umjesto pušaka, tenkova i bombi, ponovo naći bezbrižna dječja mašta. Želim da ponovo zavlada ljubav i prestane rat. A ja sam samo jedna od hiljade mojih vršnjaka koja se boji, nada i moli za mir. Jelena Borovinić, učenica Titograd’, napisala je te krvave 1991. Borovnić.

Dr. Jelena Borovinić Bojović je inače kandidatkinja za ministricu zdravlja u Vladi Crne Gore, a u središte javnosti je dospjela kad se na Pulmološkom odjeljenju Kliničkog centra u Podgorici gdje je ona načelnica, od koronavirusa liječio nedavno preminuli mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Navodno je prilikom iznošenja tijela Amfilohija iz Kliničkog centra, starješina Sabornog hrama u Podgorici Dragan Mitrović, koji se također u KC liječio od koronavirusa, obukao svećeničku odoru, i uz nečiju suglasnost izašao iz svoje sobe s ostalim svećeništvom, liječnicima i medicinskim osobljem kako bi ispratio posmrtne ostatke mitropolita do izlaza.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist