Aktualno

NERASKIDIVA VEZA DVAJU GRADOVA Dubrovački Parac na svom dlanu čuva i vukovarski Vodotoranj

U organizaciji vukovarske OŠ Dragutina Tadijanovića, u utorak održan je 11. Sat povijesti s osnovnom temom “Mir nebu nad Hrvatskom: 25. Godina od Oluje”.

Preko video veze se spojilo 12 škola diljem Hrvatske sa ciljem da se, koristeći Carnetovu potporu, edukativnim i kreativnim satom povijesti međusobno povežu osnovnoškolci iz cijele Hrvatske učeći o Domovinskom ratu i herojima koji su se borili za našu domovinu. Sat povijesti u OŠ Lapad pripremili su učenici 8.d razreda tako što su na satovima likovne kulture i povijesti izradili plakat svetoga Vlaha dok drži u ruci vukovarski vodotoranj kao simbol prijateljstva između Dubrovnika i Vukovara koje je potvrđeno potpisivanjem povelje 3. veljače 1993. Učenica Nika Bračun razgovarala je s dubrovačkim braniteljem, uvaženim gosparom Antom Vulićem. U ovom dirljivom intervjuu gospar Vulić je, između ostalog, predstavio svoju knjigu “U svitanje pomrčina” te jednu pjesmu posvetio našoj domovini.

…da se ne zaboravi…

Pročitajte još

Provjerite jeste li bez struje u ponedjeljak i utorak

Dulist

OSLOBOĐENJE GOLUBOVA KAMENA Trideset godina poslije…

Dulist

Venecija od iduće godine naplaćuje ulaz za jednodnevne posjetitelje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija