Kultura

Uspješno završen ovogodišnji ciklus izvedbi Renesansnog vrta ‘Amaryllis’

I ove su godine, već tradicionalno, u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održane izvedbe projekta Renesansni vrt. Baziran na suvremenoj interpretaciji baštine i koncipiran kao salonsko okupljanje u intimnoj atmosferi reprezentativnog zdanja iz 16. stoljeća, projekt je u izdanju simbolično naslovljenom Amaryllis stranim i domaćim posjetiteljima prenio djelić iznimno bogate kulturne baštine. Suvremenom izvedbom koja spaja žive glazbene izvedbe, vodstvo i audio-vizualni medij ocrtale su se priče i legende Rijeke dubrovačke kao i životne sudbine nekih od protagonista dubrovačkih salona s kraja 18. stoljeća.
Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge SOG, uz koju su u komornom ansamblu nastupili sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek. Domaćin događaja bio je Marojica Bijelić, dugogodišnji suradnik udruge SOG. Autorice dokumentarno-vizualnih materijala su Ivana Jelača i Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski, a u projektu su sudjelovali i polaznici radionice M.U.Z.A. pod mentorstvom Matilde Perković.
Projekt osmišljava i izvodi udruga Sve ostalo je glazba u suradnji s Dubrovačkom baštinom uz potporu Zaklade Caboga Stiftung, Grada Dubrovnika, TZ Grada Dubrovnika i u produkciji agencije Event Lab.
S obzirom da je zbog nepredviđenih okolnosti jedna izvedba ove godine otkazana, za sve one koji nisu imali priliku doći na izvedbu, snimka ovogodišnjeg programa bit će uskoro dostupna široj javnosti.

Pročitajte još

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Homo theatralis – posveta Miri Mićo Muhoberac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija