Aktualno

USPJEŠNA SEZONA ZA VALAMAR Rast noćenja i prihoda za čak 17 posto!

Valamar je uspješno otvorio ovogodišnju sezonu unatoč tome što su troškovi u prvoj polovici 2023. godine porasli za čak 21,2 posto, to potvrđuju i rezultati poslovanja u prvih šest mjeseci u kojima je ostvaren rast noćenja i prihoda od 17% u odnosu na isti period prošle godine.

– Kao najbolji poslodavac u turizmu, Valamar je i ove godine nastavio s ulaganjima u podizanje primanja i razvoj djelatnika, pa tako ulaže dodatnih 20 milijuna eura u primanja radnika čiji broj ove sezone doseže 8.000 – rekli su iz Valamara te su dodali kako im je poseban fokus na projektima održivog i društveno odgovornog poslovanja s ciljem postizanja ugljične neutralnosti do 2025. Nastavljaju s ulaganjima u dekarbonizaciju Valamara što podrazumijeva nabavu 100% električne energije iz obnovljivih izvora kao i povećanje udjela električne energije iz vlastitih solarnih elektrana s trenutnih 6% na 15% do 2025. godine.

– Valamar je pokrenuo i suradnju s WWF Adriom kako bi povećali održivosti u segmentu nabave proizvoda iz ribarstva te zaštiti Jadranskog mora i očuvanja bioraznolikosti i ovo je prva takva suradnja u hotelskom sektoru u Hrvatskoj. Valamaru je ove godine dodijeljeno priznanje Nacionalne nagrade za okoliš 2023 GreenPrix za utjecaj na zajednicu – pohvalili su se iz Valamara.

Pročitajte još

SVEČANO OTVORENJE Dubrovački medijski dani posvećeni dezinformacijama

Dulist

HZJZ O RIZICIMA Što je fentanil i zašto je toliko opasan?

Dulist

Pater Mirko Nikolić predvodio svetu misu uz blagdan zaštitnika policajaca

Dulist