Aktualno

USPJEŠNA AUKCIJA UDRUGE ‘TATA JE TATA’ ‘Imamo stipendije!’

USPJEŠNA AUKCIJA UDRUGE 'TATA JE TATA' 'Imamo stipendije!'

Udruga Tata je tata privela je uspješno kraju još jednu svoju humanitarnu akciju. Riječ je o aukciji 13 umjetničkih djela naših renomiranih autora, koja se održala protekle subote u Studentskom domu.
-Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas kako je 13 umjetničkih djela, naših renomiranih autora, sretno našlo svoje nove domove. Na našoj prvoj humanitarnoj aukciji ukupno je licitirano i prikupljeno čak 14.215 eura, a za potrebe stipendiranja dubrovačkih učenika i studenta u teškoj socijalnoj i ekonomskoj situaciji. Ukratko zacrtani cilj je ispunjen – Imamo 10 stipendija! Malo je reći kako smo ponosni, sretni i zahvalni do neba. Prvenstveno mnogobrojnim građanima koji su nas podržali i licitirali za umjetnička djela i našim umjetnicima koji su nam svoje umjetnine donirali i odrekli se svojih premija – navode iz ove dubrovačke udruge.
-Naši dragi umjetnici, Josip Trostmann, Tonko Smokvina, Lukša Peko, Ivo Dimnić, Petar Dolić, Viktor Šerbu, Josip Ivanović, Mišo Baričević, Josip Škerlj, Maro Kriste, Ivan Perak, Vedran Grabovac i Robert Kralj – spremno su dali zalog za budućnost i obrazovanje naše djece – naveli su dalje te se zahvalili svima koji su pridonijeli organizaciji počevši od Studentskog doma Dubrovnik koji im je ustupio prostor, razglas i ostalo, a čije im je drago i uslužno osoblje (i tehnika i kuhinja i recepcija) bilo na raspolaganju cijelo vrijeme.
-Hvala svima koji su nam ustupili svoju opremu, vrijeme, hranu i piće – Mihu Skvrci na fotografskim uslugama, Umjetničkoj galeriji Dubrovnik na stalcima za slike, DJ Slimu za glazbenu podlogu i ravnanje zvukom, Đoniju Čučeviću na mikrofonima, Nikši Žarku na rasvjeti, Fotostaru na printanju, na okvirima i grafici Dali’s Artu, hvala na piću vinarima Crvik, Bukvić, D’ Vinu, Edivo Vinu, Coca-Coli Hrvatska, Jamnici i Pagu, našem članu Tonku Smokvini inicijatoru aukcije i našoj dragoj Kati Lujo na vođenju programa. Hvala vama dragi naši mediji koji nas uvijek vjerno pratite dajući nam spremno vjetar u jedra. Bez vas bi ova naša priča bila mnogo tiša i manjeg odjeka – zahvalili su se iz Udruge.
Navode kako su svojom prvom uspješnom aukcijom napravili prvi veliki korak prema svojoj davnoj želji stvaranja fonda za školovanje onih koji nemaju zaleđe, a kojima se nadaju barem malo pomoći na njihovom životnom putu i obrazovanju.
-Istovremeno u htijenju da mi budemo bolji uz nadu kako će nas djeca kojoj pomognemo jednog dana graditi u bolje društvo. Odgovornost je velika, ali uz ovakvu podršku i veliko srce naših sugrađana bez imalo sumnje gledamo u budućnost. Zato vjerujemo kako će naša humanitarna aukcija postati tradicija. Naše drage dubrovačke umjetnice već su nam se javile i ponudile svoja djela za iduću aukciju. Sve nas ovo neizmjerno veseli i daje snagu da vjerujemo kako je život jednostavno lijep. Bez svih vas nema ni nas, zato vam svima neizmjerno hvala! – zaključuju iz humanitarne udruge Tata je Tata Dubrovnik.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist