DuList IN

Uskrsna dekoracija s potpisom Ane Volarević

Uskrsna dekoracija s potpisom Ane Volarević

Ana Volarević posebnu ljubav gaji prema estetici, prema lijepome. No, tvrdi da ako je nešto lijepo, ne mora nužno biti i skupo. Upravo to joj je nit vodilja kad god nešto radi, kad god nešto stvara. Nastoji uvijek iskoristiti stvari i predmete koje već posjeduje, uz dodatak onoga što nam je svima pri­hvatljivo i što nam se samo nudi. Pri­mjer tomu su i ivančice koje su postale dio njene uskrsne trpeze nakon što ih je ubrala na livadi. Tako nježne i pre­divne u svojoj jednostavnosti, pod­sjetile su je na njenu unuku koja joj je ovoga puta i bila glavna inspiracija. Na stolu su i nove šalice na točkice koje posebno voli.

Uskrsna dekoracija s potpisom Ane Volarević

Kreativna strana
U cijelom tom procesu stvaranja vodi je i želja za životom u lijepom okru­ženju. Ako možda nešto i nije lijepo, potrudit će se da ga napravi lijepim, koliko može, i koliko zna. U svojoj mla­dosti možda i nije bila svjesna onoga što nosi u sebi, tu kreativnu stranu. Vraća se unatrag s mišlju kako je njeno sve veće kreativno izražavanje zapo­čelo povratkom iz Milana u Dubrovnik. Naime, jedno razdoblje života provela je u tom talijanskom gradu, a kada je ono došlo kraju, i kad se vratila u Grad, Milano joj je izrazito nedostajao. Zašto joj je nedostajao?

Uskrsna dekoracija s potpisom Ane Volarević

— Tamo je skoro pa sve savršeno. Sve je bilo lijepo, od dobre hrane, prekra­snih izloga, vrhunske glazbe do ljuba­znih ljudi. U nedostatku tog lijepog, nije bilo druge nego da se upustim u samostalno stvaranje kako bih zadovo­ljila tu svoju unutarnju potrebu – rekla je. Prisjetila se kad je Grad Dubrovnik davnih godina organizirao natječaj za najbolji uskrsni izlog. Tada je radila u Galeriji Stradun. Kroz glavu su joj pro­lazile razne misli i pitanja, kao i ideje o uređenju izloga. Nakon što je svoju ideju, ispunjenu ponajviše jednostav­nošću, pretvorila u djelo, javila joj se oduševljena prijateljica sa željom da i njoj uredi izlog. Za uređenje svog izloga dobila je treće mjesto, dok je njena prijateljica osvojila prvo mje­sto, ističe nam kroz smijeh.

Uskrsna dekoracija s potpisom Ane Volarević

Reakcije ljudi nakon toga bile su jako lijepe, što joj je dalo dovoljno motivacije za daljnje kreativno promišljanje i stva­ranje. Svaki izgled izloga zaustavljao je domaće i strane prolaznike, privla­čio je pozornost i stvarao oduševljenje. S nestrpljenjem se očekivala svaka njena nova inspirativna ‘intervencija’ u izlog. Kasnije napušta Stradun, i pre­lazi u Umjetničku galeriju Dubrovnik. Ponovno joj se javlja želja za ispunjava­njem te unutarnje potrebe za lijepim. Pružena joj je prilika da nekoliko puta dekorira stol za posluživanje. Jednom je on bio krcat jabukama, a u uskrsno vrijeme prepun bijelih keramičkih jaja i svijeća. Komplimenti nisu izostali oba puta.

Uskrsna dekoracija s potpisom Ane Volarević

— Kad dobijem povratnu informa­ciju i lijepu reakciju ljudi, postajem još više motivirana. Polako sam, samoj sebi svaki put davala neki zadatak. Tre­nutno djelujem u Atelieru Pulitika u kojem nemam izlog, ali imam jedan zanimljiv ulaz. Umjetničke galerije jako su ‘osjetljive’, i uvijek se trudim da dekoracija, kakva god ona bila, ne prijeđe granicu kad postaje kič – nagla­sila je.

Uskrsna dekoracija s potpisom Ane Volarević

Kako na radnom mjestu, tako ni u vlastitom domu ne izostaje njena kreativna uskrsna manifestacija. S vremenom se počela ‘natjecati’ sama sa sobom. Motivacija joj je da svaku godinu njen rad bude što drukčiji, što ljepši. I nikako dosadan, u što smo se itekako uvjerili. Neka vam uskrsni stol s potpisom Ane Volarević bude inspi­racija ovih blagdana.

Foto Privatna arhiva/ Zvonimir Pandža 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist