DuList IN

‘Uskrs u Primorju’ u nedjelju u 15 sati

'Uskrs u Primorju' u nedjelju u 15 sati

Odgođena zbog najave loših vremenskih uvjeta, manifestacija Uskrs u Primorju održat će se na Mali Uskrs 12. travnja u selu Gromača s početkom u 15 sati.
„USKRS U PRIMORJU“ ove se godine odvija šesti put zaredom i manifestacija je prerasla u međunarodnu folklornu i turističku atrakciju. Svojim nastupima i prezentacijom običaja sudjelovat će niz kulturno umjetničkih društava, udruga i klapa s područja Dubrovačko – neretvanske županije, te susjednih zemalja, njih ukupno četrnaest, pišu iz Turističke zajdnice Grada Dubrovnika.

Prezentirat će se i tipični specijaliteti, običaji i seoska domaćinstva.. Primorsku svadbu oživjet će Udruga Primorski svatovi, pa će se gosti i posjetitelji i ovom prilikom podsjetiti točno utvrđenih ceremonijala koji žive kroz stoljeća… Običaj vjenčavanja mladih koji dolazi iz davne prošlosti sadrži čak i vojne elemente, a posebno su karakteristični svečani kostimi –nošnje i nakit kojima je bila urešena mlada i u kojima se ogledalo bogatstvo kuće iz koje dolazi.
Cilj ove traddicionalne manifestacije je oživljavanje dubrovačkih Gornjih sela i obogaćivanje turističke ponude Grada Dubrovnika i cijele Dubrovačko – neretvanske županije, te njenog ravnomjernijeg razvoja.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist