Zanimljivosti

Uskoro se slavi sveti Antun, u ponedjeljak blagoslov djece i cvijeća

Za blagdan sv. Antuna crkva Male braće priprema se pobožnošću ‘trinaest utoraka’ i devetnicom/trodnevnicom. Na sam blagdan u ponedjeljak, 13. lipnja, bit će slavljene mise u šst, sedam i osam ujutro, potom u 9.30 i u 11 sati. U 18 sati bit će blagoslov djece i cvijeća, a u 19 sati je svečano misno slavlje.

Trodnevnicu i svečano misno slavlje predvodit će fra Pavle Ivić, ovogodišnji mladomisnik Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra. Devetnica ususret svečevom blagdanu traje od 4. do 12. lipnja, svake večeri u 18.45 sati.

Pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu obavlja se u crkvi Male braće u Dubrovniku još od 1899. godine prema zapisu fra Urbana Talije. Svakog utorka, od 15. ožujka do utorka prije blagdana sv. Antuna, u 18.45 sati moli se pobožnost nakon čega slijedi misno slavlje.

Pročitajte još

Kreće STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Zašto je toplinski val opasan za zdravlje i kako se zaštititi?

Dulist

SLAVLJE U ŽUPI SV. NIKOLE U Čilipima u istom danu kršteno četvero djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija