GradKultura

USKORO SASTANAK Gradska glazba Dubrovnik u problemu puno većem od samog Božićnog koncerta

Božićni koncert Gradska glazba 2013.

Poštovani prijatelji Gradske glazbe Dubrovnik, tradicionalnog Božićnog koncerta Gradske glazbe Dubrovnik, nažalost ove godine neće biti… Naime, zbog sve većeg problema okupljanja glazbenika na probe kao i nedostatka mladih snaga, nismo u mogućnosti pripremiti koncert – ističu iz Gradske glazbe Dubrovnik na svom Facebooku.

Ipak, kako bi pokušali iznaći makar neko rješenje za ovaj problem, pokušat će se organizirati 10. prosinca. Više pročitajte u nastavku objave:

Problem nije samo u neodržavanju Božićnog koncerta nego je problem kudikamo veći tako da je došlo i do pitanja opstojnost glazbe. Ovaj problem ne možemo sami riješiti te pozivamo sve ljude dobre volje, bivše članove i prijatelje Gradske glazbe Dubrovnik da se nađemo u ponedjeljak 10. prosinca u 20 sati u prostorijama glazbe u Karmenu, kako bi zajedno pokušali pronaći rješenje, te tradiciju dugu 175 godina održali i dalje…

Nakon objave, naši glazbenici dobili su i mnoštvo komentara potpore, te se nadamo i kako će lijepa ideja glazbe, tako dugovječna, opstati i stvarati i dalje. Ipak se radi o jednoj od najdugovječnijih dubrovačkih institucija, a prenosimo i nešto više o povijesti:

Gradska glazba Dubrovnik je udruga građana koja je osnovana 1843. godine, te od tada pa sve do danas neprekidno djeluje i postoji. Tijekom svog postojanja mijenjala je nazive, ali sama bit Glazbe kao puhačkog orkestra koji svojim promenadnim koncertima i koncertima ozbiljne glazbe uveličava sve značajnije datume tijekom godine u Dubrovniku, nije se promijenila već 175 godine.

Kao jedna od najstarijih udruga u Hrvatskoj i Europi, Gradska glazba Dubrovnik okuplja u svom članstvu profesionalne glazbenike i amatere svih naraštaja i zanimanja, od učenika, studenata, inženjera, doktora, radnika, umirovljenika, profesora i arhitekta koji svi zajedno zbog svoje ljubavi prema glazbi provode svoje slobodno vrijeme družeći se i svirajući razna glazbena djela.

 

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist