Grad

Delegacija grada prijatelja Sarajeva u Dubrovniku

Delegacija grada prijatelja Sarajeva u Dubrovniku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je danas radni sastanak s gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom i njegovim suradnicima.

Prvi je to službeni posjet gradonačelnika Skaka Gradu, u sklopu kojeg je održano predstavljanje zimskog programa „Sarajevo novogodišnji centar regije“ dubrovačkoj publici.

U delegaciji Grada Sarajeva u sastanku su sudjelovali gradonačelnikovi suradnici Maja Hadžihalilović, voditeljica Stručne službe gradonačelnika i Esad Tanović, direktor JP Sarajevo , a uz gradonačelnika Frankovića zamjenica Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić. Sastanku je nazočio i predsjednik Izvršnog odbora Islamske zajednice u Dubrovniku Fehim Vukotić.

Na održanom sastanku razgovaralo se o dosadašnjoj uspješnoj suradnji između gradova prijatelja Dubrovnika i Sarajeva, te o mogućnostima i područjima u kojima se ona može intenzivirati. Usuglašena je zajednička vizija suradnje kroz turističku promociju destinacije u oba grada, uz potporu Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Gradonačelnik Skaka, govoreći o predstavljanju novogodišnjeg programa, istaknuo je da postoje višestoljetne i čvrste veze dva grada te da je bilo prirodno da dođe u Dubrovnik i pozove Dubrovčane da se pridruže najboljem novogodišnjem slavlju u regiji.

Program “Sarajevo novogodišnji centar regije” prezentiran je danas u hotelu Libertas Rixos, a na konferenciji za medije je sudjelovao i gradonačelnik Franković. Tom prigodom rekao je kako je Sarajevo postavilo visok standard dočeka Nove godine na otvorenom u cijeloj regiji.

“Znamo da u Sarajevo na Novu godinu dođe više od sto tisuća ljudi i da su to rekordi u regiji. Mi smo, također, organizirali doček na otvorenom i imali smo 15 tisuća. Očekujemo da će taj broj biti i veći. Ovo je odlična prilika da naše prijateljstvo učvrstimo i unaprijedimo suradnju na razmjeni iskustava i međusobnoj podršci”, naveo je gradonačelnik Franković.

Nadolazeći 5. Dubrovački zimski festival bit će uzvratno predstavljen u Sarajevu 8. prosinca, s naglaskom na program dočeka 2019. godine na Stradunu uz Ninu Badrić i Tonija Cetinskog. Grad Dubrovnik i Grad Sarajevo već dugi niz godina njeguju i razvijaju prijateljske odnose, a povelju o međusobnoj suradnji potpisali su 2007. godine.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist