Sport

Uskoro regionalna sveučilišna košarkaška liga

Kampus Sveučilišta u Dubrovniku

Hrvatski akademski sportski savez i Sveučilišni športski savez Dubrovnik bili su u subotu, 21. prosinca, domaćini sastanku radne skupine za razvoj akademskog sporta u regiji.

Visoki predstavnici ministarstava Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne gore, Slovenije i Srbije, uz nazočnost predstavnika Grada, Dubrovačko-neretvanske županije i Sveučilišta u Dubrovniku, raspravljali su o mogućnostima suradnje u području studentskog sporta s posebnim naglaskom na regionalnu sveučilišnu košarkašku ligu koja kreće u veljači 2014.
 
Također, riječi je bilo i o Europskim sveučilišnim igrama, tzv. Europskoj univerzijadi koja će se 2016. održati u Zagrebu i Rijeci. Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza iznio je niz projekata na kojima se radi u Hrvatskoj te napomenuo da vjeruje da Europska univerzijada može biti platforma za razvoj sveučilišnog sporta u regiji.
 
Na kraju, Haris Pavletić, dopredsjednik Hrvatskog akademskog sportskog najavio je Ministarsku konferenciju na temu 'Razvoj akademskog sporta u regiji' koja ce se održati u Rijeci od 16. do 18. siječnja 2014.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist