Grad

Uskoro novo igralište na Šipanu!

Uskoro novo igralište na Šipanu!

U tijeku su radovi na izgradnji novog dječjeg igrališta u mjestu Suđurađ na otoku Šipanu namijenjenog djeci od 2 do 12 godina, ističu u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

Na gradilištu se trenutno izvode armiranobetonski temelji za ugradnju tri sprave, penjalice sa zidom za penjanje, dvostruke ljuljačke i velikog tobogana. U tijeku je i gradnja armiranobetonskih klupica na koje će se potom ugraditi drveni nasloni sa čeličnom potkonstrukcijom. Parcela se hortikulturno uređuje te se polažu instalacije za sistem navodnjavanja za zalijevanje biljaka, kao i instalacija javne rasvjete za dva stupa javne rasvjete sa LED reflektorima. Sukladno ugovornoj obavezi, izvođač radova, tvrtka Platanus d.o.o., radove je dužna okončati do kraja veljače. Ugovorena vrijednost ove investicije iznosi 146.348,45 eura s PDV-om.

Podsjetimo, radovi se odnose na izvedbu I. faze igrališta Suđurađ na nekretnini ukupne površine od 1705 metara kvadratnih, a koja je Gradu u svrhu uređenja sportskog i dječjeg igrališta prethodno ustupljena Odlukom Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnine. Za ovu prvu fazu Gradu Dubrovniku prethodno su, kroz Program razvoja otoka u 2023., odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 76 tisuća eura. Predmet II. faze projekta odnosi se na uređenje parka i izvedbu sportskog igrališta uz dječje igralište na istoj parceli, a isti će biti prijavljen na Program razvoja otoka u 2024 godini, objavljen od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Grad Dubrovnik ovim nastavlja kontinuirana ulaganja u dječja i sportska igrališta na području čitavog grada. Nakon nedavno završenog igrališta u Šumetu, tijekom ove godine u planu je izgradnja novih dječjih igrališta Ploče iza Grada, Riđica i Ljubač, u okviru izglasanih projekata participativnog budžetiranja, potom malog sportsko igralište u Rožatu pored samostana i boćarske dvorane u Gospinom polju, za koju je u ovogodišnjem proračunu predviđeno 200 tisuća eura. Ujedno će se na obnovu postojećih dječjih i sportskih igrališta utrošiti 250 tisuća eura, čime se sredstva planirana za ovaj program povećaju za 56,97 posto u odnosu na prošlu godinu.

Pročitajte još

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

Dubrovnik domaćin konferencije KOKOSS

Dulist