Aktualno

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

cvjetni koncert ljetnikovac crijevic pucic 12
48578

Ljetnikovac Crijević Pucić, vlasnika i korisnika Dubrovačkog simfonijskog orkestra, uskoro kreće u energetsku obnovu. Pokrenut je postupak javne nabave za izvođenje radova, procijenjenih na 428.993,12 eura bez PDV-a, i bit će otvoren do 17. svibnja. Sredstva su u najvećem dijelu osigurana bespovratno kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Projektom je predviđena obnova krovišta zgrade, odnosno zamjena postojećeg pokrova i svih slojeva kroviša te sanacija kamenih oborinskih kanala, toplinska izolacija stropa prema tavanu, kompletno fugiranje svih kamenih pročelja zgrade, zamjena postojeće rasvjete energetski učinkovitijom LED rasvjetom i ugradnja dizalice topline zrak-voda za potrebe grijanja i hlađenja cjelokupnog prostora zgrade.

Dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću prošle je godine Odluku o financiranju ovog projekta, vrijednu 479.492,42 eura, uručila ministrica kulture i medija Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek, u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova zgrada sa statusom kulturnog dobra“. Riječ je o najvišem iznosu prihvatljivih troškova uz stopu sufinanciranja od 100 %. Iznos do ukupne vrijednosti projekta, koja iznosi 592.512,61 eura, za Dubrovački simfonijski orkestar osigurao je Grad Dubrovnik u svom ovogodišnjem proračunu.

Boravak unutar ove zgrade javne namjene nakon provedenih radova bit će znatno ugodniji i kvalitetniji. Provedenom energetskom obnovom doći će do znatnog poboljšanja njezine energetske učinkovitosti, a koja će se očitovati u smanjenju godišnje potrebne toplinske energije za grijanje za 20,96 posto, godišnje primarne energije za 68,24 posto, te smanjenje emisije CO2 za 68,24 posto.

Pročitajte još

Udruga Hrvatski domobran obilježila 79. godišnjicu Križnog puta i Bleiburga

Dulist

I TEREZA SE OPROSTILA Vječni moj Luko, nađi mir ‘tamo gore’ sa svojom neprežaljenom Anamarijom

Dulist

U petak komemoracija za barda hrvatske književnosti Luka Paljetka

Dulist