Aktualno

Paula i Đelo Jr. Jusić pripremaju novi dokumentarac o Nikoli Tesli, ipak naišli na prepreke

Nakon dokumentarnog filma “Ljudi od mora” autora Paule i Đela Jr. Jusića,  sprema se i novi dokumentarni film posvećen genijalnom Nikoli Tesli. Vijest su na društvenim mrežama objavili Paula i Đelo Jusić.

– Novi dani – novi izazovi… Još par dana snimanja i ulazimo u postprodukciju našeg novog dokumentarca posvećenog jednom od najvećih svjetskih genija – Nikoli Tesli. Film koji se bavi njegovim životom od rođenja do smrti snimali smo od njegove Like i njegovog rodnog Smiljana, Gospića i groblja roditelja, Zagreba, Šibenika, Krke, pa sve do SAD-a, New Yorka, Bryant Parka, Tesla street cornera, hotela New Yorker i hotelske sobe u kojoj je živio, radio i umro 7.1.1943. godine, navode Paula i Đelo te dodaju:

– Iako je u svojih 87 godina života u Beogradu proveo svega 31 sat, iz poštovanja smo željeli u film uvrstiti i Muzej Nikole Tesle u Beogradu gdje se i danas nalazi Teslina urna, ali na žalost nismo naišli na razumijevanje. Unatoč osobnom posjetu Muzeju sa upitom, službenim mailovima i molbama, pa ispunjavanju od strane Muzeja dostavljenih službenih formulara za snimanje, dobili smo šturu odbijenicu: “Zahvaljujemo na interesu, ali u Muzeju nije dozvoljeno snimanje.” Šteta, ali nema veze. Film neće biti ništa lošiji radi toga – zaključuju u objavi.

Foto: Facebook Đelo Jusić 

Pročitajte još

SUTRA OD 18 DO 22 SATA Zbog utrke Pelješkim mostom privremena regulacija prometa!

Dulist

Sredinom rujna počinje sanacija skalina uz Jezuite!

Dulist

UZ NACIONALNI DAN UDOMITELJA Javna tribina ‘Daruj dom – postani udomitelj’

Dulist