Aktualno

Plenković poručio trgovcima: ‘Do petka imate vremena vratiti cijene’

U ponedjeljak je u središnjici stranke održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković komentirao je velika poskupljenja i zaokruživanje cijena nakon prelaska na novu valutu.

-Kao Vlada u godinama koje su iz nas, pristupili smo ovom poslu u dobroj vjeri, u skladu s propisima. Nažalost, dogodilo se da je dio gospodarskih subjekata iskoristio to da se mijenja kuna u euro i podigao cijene pod nekim kao ‘zaokruživanjem’”, kazao je i ponovio da nema tog inputa da je porastao tako da bi došlo do aktualnog stanja. Nema tog inputa da je trošak porastao tako da bi došlo do aktualnog stanja”, dodao je.

Ponovio je koliko je Vlada pomogla gospodarstvenicima za vrijeme koronakrize.

-Vlada pomaže svima jer je to njena odgovornost, a onda se dio aktera ponaša na jedan prevarantski način, a to je dizati cijene da štetite građanima, mislite da vi nešto zarađuje, Vladi činite veliku političku štetu…, rekao je. Ponovio je da su sve službe na terenu i da imaju arsenal u svojim rukama i “neće oklijevati”.

-Vlada ne ide se time da unaprijed misli da je dio gospodarskih aktera prevarantski. Zato smo i na posljednjoj sjednici Vlade donijeli poznati zaključak, kazao je premijer te dodao: Vidim da neki huškaju da mi nemamo ideje i alata, imamo i nećemo oklijevati da ih koristimo”, kazao je te dodao da postoje mogućnosti od ukidanja subvencija do uvođenja poreza.

Nije ništa precizirao ali je poručio: “Do petka imaju vremena vratiti cijene”, a prenosi N1.

Pročitajte još

Politolog Maldini: Milanovićeve izjave su za pokretanje članka 105. Ustava

Dulist

IGRE BEZ VATROMETA… Medo Bogdanović: ‘Nešto će se sigurno atraktivno dogoditi tu večer, ali što – ne znam’

Dulist

Inspektori nastavili s ‘češljanjem’ cijena na dubrovačkom području, evo što su utvrdili

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija