Aktualno

Upravitelju zatvora prijava USKOK-u

Život iza zatvorskih rešetaka dubrovačkog zatvora s optužbama na rad i ponašanje dugogodišnjeg upravitelja Amira Bijelića u žalbi USKOK-u koju donosi Jutarnji list opisuju djelatnici zatvora.

U dopisu se upućuje na eventualne sumnjive radnje u dubrovačkom zatvoru, a djelatnici prema pisanju Jutarnjeg navode kako je upravitelj tijekom 11 godina dubrovački zatvor pretvorio u vlastitu biznis prćiju.
– Zatvorenici koji su spremni na “suradnju” s upraviteljem uživaju razne povlastice, a oni koji to nisu trpe posljedice. Upravitelj ima plaću između 10 i 12 tisuća kuna, supruga ne radi, kćeri studiraju, a uspio je steći impresivnu imovinu: jedrilicu, automobile, nekoliko stanova u Dubrovniku i Zagrebu, kuću s bazenom u rodnoj BiH … – donosi Jutarnji.

Navode i nezadovoljstvo samih zatvorenika koji se žale na nepravilnosti i tvrde u tekstu kako se Bijelić služi ucjenama, spletkama i prijetnjama, manipulira njima, uskraćuje im prava zajamčena Zakonom o izvršenju kazne zatvora.
 
Tekst u cijelosti pročitajte u Jutarnjem listu

 

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija