Hrvatska

UPOZORENJE DRŽAVNOG INSPEKTORATA Ne kupujte sa stranice Originalshrvatska!

Obavještavamo potrošače da je Državni inspektorat temeljem zaprimljenih predstavki potrošača i provedenih istražnih radnji utvrdio da postoji rizik od ozbiljne štete kolektivnim interesima i pravima potrošača prilikom sklapanja ugovora na daljinu putem internet stranice  https://www.originalshrvatska.co/, s obzirom na to da nije poznat identitet trgovca odnosno osobe koja putem predmetne internetske stranice oglašava i prodaje proizvode, čineći pri tome i druge povrede odredbi Zakona o zaštiti potrošača – navode na službenim stranicama Držanog inspektorata. Tržišna inspekcija je, naime, utvrdila ozbiljne štete kolektivnim interesima i pravima potrošača prilikom sklapanja ugovora na daljinu putem upravo internetske stranice Originalshrvatska.

– S obzirom na sve češće povrede u digitalnom okruženju, Zakonom o zaštiti potrošača, koji je stupio na snagu 28. svibnja 2022. godine, propisane su ovlasti tržišne inspekcije Državnog inspektorata vezano za provođenje istražnih radnji te provedbenih mjera u svrhu zaštite kolektivnih interesa potrošača u slučajevima kada prilikom sklapanja ugovora na daljinu čine povrede odredbi predmetnog Zakona – naglasili su. Cjelokupnu objavu držanog inspektorata pogledajte ovdje.

 

 

Pročitajte još

[FOTO] JOŠ MALO DO OTVORENJA… Zasvijetlio Pelješki most!

Dulist

Ako Vlada ne intervenira, u utorak drastično poskupljenje goriva

Dulist

OBJAVILO MINISTARSTVO ‘Prvo ovogodišnje tromjesečje dosad najbolje u hrvatskom turizmu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija