Aktualno

Upoznajte ‘Malce Genijalce’ u Lazaretima

Upoznajte 'Malce Genijalce' u Lazaretima

Popularna škola za djecu Malac Genijalac stigla je i u Dubrovnik. Malci Genijalci otvorili su svoju podružnicu u Prijevoru Donjem, a ako vas zanima kako je moguće tako velikom brzinom zbrajati i oduzimati brojeve i što to oni zapravo rade rukama u zraku dok računaju, možete saznati u ponedjeljak, 24. veljače s početkom u 18.30 sati u trećoj lađi Lazareta, gdje će prezentaciju programa održati diplomirana psihologinja Doris Penić, te učiteljice škole Malac Genijalac Dubrovnik Mirna Gjuraš Car i Vedrana Mikac.

Mentalna aritmetika
U razdoblju između četvrtke i 12-te godine života dječji mozak se najintenzivnije razvija, stoga je važno da se baš u tom razdoblju usmjerimo na poticanje njegovog razvoja. U tome nam uvelike može pomoći vještina mentalne aritmetike, tradicionalna istočnjačka disciplina koja predstavlja poseban način računanja kojim se vrlo brzo dolazi do točnog rješenja vizualizacijom abakusa (posebne vrste drevne računaljke) i simulacijom pokreta na zamišljenom abakusu.

Djeca se kroz program mentalne aritmetike upoznaju s brojevima na bitno drugačiji način nego što je to u redovnoj školi. Na početku se mentalno rješavaju zadaci u pisanoj formi u neograničenom vremenu da bi se naposljetku prešlo na uporabu posebne web platforme koja je jedno od najvažnijih nastavnih sredstava u školama Malac Genijalac.
Zahvaljujući posebnoj aplikaciji „Flash Anzan“ polaznici škole postupno dolaze do brzina na kojima većina ljudi ne bi mogla niti prebrojati koliko se brojeva pojavilo, a kamoli dati točno rješenje zadatka.

Numicon
Još jedan od programa koji se provodi u školama Malac Genijalac je program ,,Numicon” za najmlađe polaznike od tri do šest godina. Numicon je didaktičko matematički sustav kreiran na sveučilištu Oxford, poznat širom svijeta, a 2015. godine proglašen je za najbolju svjetsku edukativnu matematičku metodu (Education Resources Awards (ERA)). Proces učenja i razumijevanja brojeva odvija se kroz dodir, sliku i igru te omogućuje djeci da razmišljaju matematički, pomoću konkretnih predmeta i govornog jezika u objašnjavanju pojmova.

Poticajno okruženje, stručni predavači, razvoj kognitivnih sposobnosti
Osim matematičkih sposobnosti, programi koji se provode u školama Malac Genijalac doprinose razvoju raznovrsnih kognitivnih sposobnosti kao što su: izuzetna koncentracija i pažnja, odlično pamćenje, razvijeni refleksi, analitičko i logičko razmišljanje, povećanje inteligencije, povećana kreativnost, povećano samopouzdanje, poboljšana mašta i sposobnost vizualizacije te sposobnost multitaskinga, što zaključno dovodi do boljeg općeg uspjeha u školi u svim predmetima.
Svi učitelji redom su magistri iz područja odgoja i obrazovanja s neophodnim iskustvom i provjerenim senzibilitetom za rad s djecom te sa završenim međunarodnim edukacijama. Sva djeca mogu postati najbolja verzija sebe, a inovativni pristupi u obrazovanju omogućit će im da steknu sposobnosti i vještine za cijeli život te da u budućnosti postanu uspješni i ostvareni ljudi.

-Pozivamo sve zainteresirane da tijekom prezentacije škole otkriju što sve djeca zapravo mogu i koliko su neograničeni potencijali dječjeg uma – ističu iz Lazareta.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist