Aktualno

Upoznajte govornike ovogodišnjeg Techne Summita!

Upoznajte govornike ovogodišnjeg Techne Summita!

U Dubrovniku se 6. i 7. svibnja održava međunarodna tehnološka konferencija Techne Summit.

Ova konferencija djeluje kao odlična platforma za okupljanje globalnih igrača tehnološke industrije, a tu govorimo o brojnim poduzetnicima, govornicima, startupovima, ulagačima… Techne Summit prvo je događanje ovog tipa u Dubrovniku koje otvara mogućnost brojnih poslovnih suradnji.

Među brojnim se govornicima tako nalazi Vladimir Vujić, jedan od osnivača digitalne platforme digitalizuj.me koja stanovnike Crne Gore informira o svim novim društvenim promjenama u digitalnom okruženju te naglašava važnost društvenih mreža te novih inovativnih poslovnih modela, o čemu će govoriti i na konferenciji.

Jedan od govornika je i Amr El Tobgi koji iza sebe ima 18 godina iskustva u društveno odgovrnim i brzo rastućim multinacionalnim tvrtkama. Radio je kao kreativni direktor i konzultant u kompaniji Unilever, ali je također u svojoj karijeri sudjelovao u razvoju brojnih svjetskih brendova. Tako će se u svom izlaganju najviše posvetiti temi globalnog marketinga.

Prelazimo na idućeg govornika, a to je Augustin Jarak koji je strastveni zaljubljenik u start-upove koji će na konferenciji prisutnima objasniti više o sturtupu razvojnog ekosustava.

Gary Whitehill uvijek je okrenut budućnosti te će na konferenciji objasniti kojim ‘putevima’ bi trebalo ići u poslovnom svijetu kako bi se izbjegle brojne barijere i na taj način stvorili odlični rezultati.

Nitin Dahad je inženjer, novinar i poduzetnik, ali isto tako i savjetnik te mentor u tehnološkom sektoru na kojem ima više od trideset godina iskustva.

Iwona Gruszka osnovala je konzultatcku tvrtku ‘Iwona Gruszka Consulting’ te Success Angels Network’. Digitalni je i brend strateg koji svojim zanjem i iskustvom želi pomoći poduzetnim ženama u ‘rušenjuu straha’ od tehnologije. Prije nego što je pokrenula vlastiti posao, radila je u internacionalnim kompanijama u Europi i SAD-u.

Govornici s dubrovačkog područja su bivša direktorica DURA-e Andrea Novaković i Nikša Vlahušić. Od ostalih govornika tu su i predsjednik ‘Injaz Egypt’ Hany Y. Elmessiry, Anil Advani koji je rukovodeći partner u tvrtki ‘Inventus Law’, direktor tvrtke ‘Impact Hub Network’ Hermes Arriaga, osnivačica ‘Jol-Let Foundation’ Kata Kevehazi, osnivač tvrtke ‘Blackbox’ Fadi Bishara, direktor tvrtke ‘Founder Institute Zagreb’ Dražen Nikolić, potom Marina Ross koja je osnivačica trvtke ‘Nanobarrier’ te Mel W. Torrie osnivač ‘Autonomous Solutions Inc’, Vartika Manasvi koja je direktorica tvrtke ‘Imeyou’, Ahmad Piraiee CEO tvrtke ‘ITKeyMedia’, osnivač tvrtke ‘Codeanywhere’ Ivan Burazin.

Tijekom konferencije odabrani mladi poduzetnici imat će priliku natjecati se za novčanu nagradu jednog od najprestižnijih startup natjecanja u svijetu ‘Seedstars World’ koji je osnovan u Švicarskoj te je najbrža rastuća mreža mladih poduzetnika iz svijeta tehnologije. ‘Seedstars World’ isto tako čini izvrsnu platformu za daljnji razvoj poslovanja i nadogradnje jer omogućava direktan doticaj s potencijalnim ulagačima, što je inače i sama bit organizacije Techne Summita u Dubrovniku.

Dosadašnja izdanja ovog značajnog događaja održana su u Egiptu, odakle je i potekla incijativa, da bi se krajem 2016. godine rodila ideja da se proširi po ostatku svijetu, tako da će ove godine osim Dubrovnika u hotelu Dubrovnik Palace, Techne Summit biti organiziran u jesenskom terminu u Italiji.

Inače, na dosadašnjim skupovima prijavljivalo se preko sto startupova iz dvadeset zemalja, osamdeset predavača, šest natjecanja s 1600 prijavljenih sudionika u dva workshopa i 55 predavanja.

Više o govornicima možete pronaći ovdje.

Pročitajte još

[FOTO] NA PILAMA Djelatnici Hitne pomoći educirali su o važnosti pružanja prve pomoći

Dulist

ZBOG PRAZNIKA RADA Novi broj DuLista od četvrtka na kioscima!

Dulist

ODLUKA KONAČNO PRED GRADSKIM VIJEĆNICIMA Tko će moći bez ograničenja voziti oko Grada?

Dulist