Crna kronika

Uplatio 7 tisuća eura predujma za teretno vozilo koje mu nikad nije isporučeno

Uplatio 7 tisuća eura predujma za teretno vozilo koje mu nikad nije isporučeno

Policija sumnjiči 61-godišnjaka, odgovornu osobu trgovačkog društva iz Velike Gorice, za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.
Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, kao odgovorna osoba trgovačkog društva čije je sjedište u Velikoj Gorici, s namjerom da trgovačkom društvu pribavi protupravnu imovinsku korist, od kraja listopada prošle godine do 6. siječnja ove godine, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, doveo u zabludu 45-godišnjaka s područja Dubrovnika i oštetio ga za novčani iznos od 7.000,00 eura.
Osumnjičeni je, navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, preko Internet oglasnika oglasio prodaju teretnog vozila za kojeg mu je oštećeni, prema dogovoru, uplatio predujam od 7.000,00 eura, nakon čega mu je trebao isporučiti teretno vozilo što do danas nije učinio niti mu je vratio uplaćeni predujam.
Također je utvrđeno da osumnjičeni u poslovnim knjigama trgovačkog društva nije prikazao uplatu za primljeni predujam, niti je kupcu izdao račun za primljeni predujam.
Zbog počinjenih kaznenih djela policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Pročitajte još

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist

Turist iz Srbije u šetnji Gružem ukrao mobitel sa stražnjeg sjedala automobila

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Vozačica udarila u stup, prevezena u bolnicu

Dulist