Sport

UOČI SUTRAŠNJEG SUSRETA DAVIS KUPA Marin Čilić otkriva koji mu je poen u karijeri najdraži

UOČI SUTRAŠNJEG SUSRETA DAVIS KUPA Marin Čilić otkriva koji mu je poen u karijeri najdraži
Torino, 22.11.2021.- Jutarnji trening hrvatske Davis cup reprezentacije u Torinu. Na slici Marin Čilić, Vedran Martić Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena Marin Čilić u Torinu zajedno s ostalim reprezentativcima provodi posljednje pripreme uoči susretu s Australijom. Atmosfera u reprezentaciji je na zavidnom nivou i svi jedva čekaju prvi susret koji se igra sutra u 16 sati.

-Najdraže sjećanje na Davis Cup definitivno je bilo osvajanje 2018. godine. Taj trenutak još uvijek pamtim, posljednja meč lopta protiv Lucasa Pouillea u Lille-a pred 23 tisuće gledatelja uz gromoglasnu podršku naših navijača, koja je bila fenomenalna tokom tog cijelog vikenda, nemoguće je zaboraviti. Cijela 2018. godina je bila posebna, a pogotovo sami završetak, posljednji lob koji sam odigrao, jedan od najdražih poena u mojoj cijeloj karijeri. Cijeli taj vikend istaknuo bih kao jednu prekrasnu uspomenu i nezaboravno iskustvo – rekao je Marin Čilić.

Marin Čilić, Nino Serdarušić, Borna Gojo, Nikola Mektić i Mate Pavić snage su koje će nas predstavljati. Hrvatska je u skupini D s Mađarskom i Australijom, a ako osvoji prvo mjesto, u četvrtfinalu će, također u Torinu, igrati protiv pobjednika skupine E (Italija, SAD, Kolumbija).

-Očekivanja od ovogodišnjeg Davis Cup-a bila bi da kao reprezentacija pokušamo proći grupu u kojoj se nalaze i Australija te Mađarska. Vjerujem da ćemo s Australijom kao jačim protivnikom voditi borbu za prvo mjesto u grupi, a u ovogodišnjem izdanju u finalnoj skupini od šest grupa dalje će ići još dvije najbolje plasirane reprezentacije. Naš cilj je da apsolutno budemo prvi u skupini, da ne ovisimo o lutriji, tako da očekujemo teške mečeve. Malo smo oslabljeni zbog nedostatka jednog od naših najboljih igrača Borne Ćorića, ali zato imamo najbolji svjetski par Matu Pavića i Nikolu Mektića te Ninu Serdarušića i Bornu Goju, od kojih će nas jedan predstavljati na drugoj poziciji, stoga se veselimo susretima. Sutra nastupamo protiv Australije, a u nedjelju protiv Mađarske. Nadamo se da će doći i naši navijači kako bi nas podržali te nas pogurali ka četvrtfinalu – rekao je.

Susreti Davis Cup turnira prenosit će se na drugom programu HTV-a te na Sport klubu.

Marin s nestrpljenjem očekuje sutrašnji susret, a o pripremi za njega kaže:

-Ritual prije mojih mečeva je poprilično jednostavan. Uvijek imam tenisko zagrijavanje koje počinje oko tri sata prije meča i traje nekih tridesetak minuta. Mi tenisači uvijek volimo prije meča osjetiti udarce i proći zagrijavanje kako ne bi bilo nekih nepoznanica tokom samog meča. Iza zagrijavanja imamo ručak, nakon ručka malo odmorim psihički te popričam s trenerom o strategiji na meču te samom protivniku. Prije samog meča imamo još nekih petnaestak minuta razgibavanja. Nemam nikakvih posebnih pjesama koje slušam ili nekih stvari koje radim, ali ritual je uvijek konstantan tako da mi to pomaže da se za svaki meč isto pripremam i tako ostanem psihički najmirniji – ističe.

Hrvatska je do sada osvojila već dva Davis Cup-a. Ususret ovogodišnjem izdanju, ali i o osjećaju kako je biti dijelom reprezentacije Čilić je zaključio:

-Za mene je biti dijelom reprezentacije apsolutna sreća i ponos. Tu sam od 2006. godine, zadnjih 15 godina što je za mene nevjerojatno i još uvijek ne mogu vjerovati da je toliko vremena prošlo. Vežu me jedna od najljepših sjećanja tokom moje cijele karijere. Druženje s cijelom ekipom, stručnim stožerom, izbornicima koji su sve bili kroz reprezentaciju sve godine te samim igračima je neopisivo jer se nemamo vremena baš družiti tokom godine. Meni je bio ogroman gušt predstavljati Hrvatsku na mnogim domaćinstvima po cijeloj našoj domovini, a i gostovanjima jer je atmosfera bila fenomenalna. Presretan sam što opet mogu predstavljati domovinu, a siguran sam i u još nekoliko narednih mečeva – naglasio je.

Foto: Mario Ćužić/HTS

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr