Grad

UOČI NADOLAZEĆE 1045. FESTE Dubrovački trombunjeri prešli u virtualni svijet

Kandelora 2014

Povodom nadolazeće Feste Svetog Vlaha, Društvo Dubrovačkih trombunjera otvorilo je službenu web stranicu te službenu Facebook stranicu.

Time je napravljen dodatni iskorak u promociji aktualnosti u radu Društva i održavanju tradicije Dubrovačkih trombunjera, s ciljem da se ovim putem približe mladima i svim zainteresiranim za njihov rad.

-Vjerujem da ćemo na ovaj način dodatno promovirati Festu i našu tradiciju slavljenja Svetog Vlaha širom Hrvatske, ali i izvan granica naše domovine. Konačno na jednom mjestu imamo sve informacije o radu društva, ustroju i članovima, što će vjerujem potaknuti neke od mladih iz Grada da nam se pridruže kao članovi kako bismo zajedno nastavili ovu stoljetnu tradiciju – izjavio je ovim povodom predsjednik Društva Dubrovačkih trombunjera Tomislav Macan.

Na portalu i Facebook stranici dostupne su brojne fotografije s prethodnih Festa, kao i vijesti o aktivnostima Društva. U Društvu vjeruju kako će i na ovaj način mlađoj populaciji približiti tisućljetnu tradiciju slavljenja zaštitnika Dubrovnika, svetog Vlaha. Naime, 3. veljače ove godine obilježava se 1701. obljetnica Parčeve mučeničke smrti i ujedno se slavi dan sv. Vlaha po 1045. put. Uz to, Dubrovački trombunjeri prvim pucnjevima iz svojih trombuna već godinama pozivaju Dubrovčane da im se pridruže u proslavi dana „koji dohodi jednom nami na godište“.

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist