Aktualno

UOČI IGARA Jubilarni Croatia forum posvećen razvojnoj politici

UOČI IGARA Jubilarni Croatia forum posvećen razvojnoj politici

Deseti jubilarni Croatia Forum i ove se godine održava od 9. do 11. srpnja u Dubrovniku. Riječ je, podsjetimo, o vanjskopolitičkoj konferenciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova čija je ovogodišnja tema „Nova politika razvoja – prema partnerstvu i zajedničkoj viziji“.

Forum je, najavljuju iz Ministarstva, svojevrsna uvertira u predstojeću Međunarodnu konferenciju o financiranju razvoja i Sastanak na vrhu UN-a o razvojnom planu za razdoblje nakon 2015. godine.
Partnerstvo malih i velikih donatora, održivi razvoj, izazovi terorizma – samo su neke od tema kojima će se tijekom trodnevnog skupa baviti brojni inozemni i domaći visoki dužnosnici, respektabilni panelisti i moderatori, među kojima i, prvi put, oni s afričkog kontinenta.

Kao i prethodnih godina, i ove će godine skup biti posvećen najaktualnijim temama. Međunarodna razvojna suradnja važan je instrument za uspostavu suradnje na globalnoj razini, a CROATIA FORUM je prigoda i za raspravu o ključnim vanjskopolitičkim izazovima koji ugrožavaju razvoj, poput sukoba i terorizma, kao i za ispitivanje načina na koji razvojna suradnja može pridonijeti da se ti izazovi prevladaju.

Pročitajte još

SKUPO SPORO PRAVOSUĐE Evo koliko je država morala platiti u samo jednom mjesecu

Dulist

ZBOG IZBORA Banke 17. travnja neće raditi, uputile poziv klijentima

Dulist

NEBOJŠA STOJČIĆ Moramo raditi na brendu Dubrovnika kao sveučilišnog grada. Izblijedio je s jačanjem turizma

Andrea Falkoni Račić