Aktualno

UOČI IGARA Jubilarni Croatia forum posvećen razvojnoj politici

UOČI IGARA Jubilarni Croatia forum posvećen razvojnoj politici

Deseti jubilarni Croatia Forum i ove se godine održava od 9. do 11. srpnja u Dubrovniku. Riječ je, podsjetimo, o vanjskopolitičkoj konferenciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova čija je ovogodišnja tema „Nova politika razvoja – prema partnerstvu i zajedničkoj viziji“.

Forum je, najavljuju iz Ministarstva, svojevrsna uvertira u predstojeću Međunarodnu konferenciju o financiranju razvoja i Sastanak na vrhu UN-a o razvojnom planu za razdoblje nakon 2015. godine.
Partnerstvo malih i velikih donatora, održivi razvoj, izazovi terorizma – samo su neke od tema kojima će se tijekom trodnevnog skupa baviti brojni inozemni i domaći visoki dužnosnici, respektabilni panelisti i moderatori, među kojima i, prvi put, oni s afričkog kontinenta.

Kao i prethodnih godina, i ove će godine skup biti posvećen najaktualnijim temama. Međunarodna razvojna suradnja važan je instrument za uspostavu suradnje na globalnoj razini, a CROATIA FORUM je prigoda i za raspravu o ključnim vanjskopolitičkim izazovima koji ugrožavaju razvoj, poput sukoba i terorizma, kao i za ispitivanje načina na koji razvojna suradnja može pridonijeti da se ti izazovi prevladaju.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist