Aktualno

Unatoč prijetnjama, poreznici nastavljaju nadzor

Središnji ured Porezne uprave danas je uputio priopćenje za javnost u kojem navode kako će, usprkos prijetnjama njihovim zaposlenicima i njihovim obiteljima, nastaviti s provedbom fiskalizacije.

– Fiskalizacija u prometu gotovinom i dalje daje dobre rezultate. Usporedbom PDV obrazaca iz mjeseca svibnja 2012. i istog mjeseca 2013. godine, fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, prikazali su isporuke uvećane za čak 59,17%, dok su male pravne osobe prikazale promet veći za 35,81%. Ističemo i da su ukupne isporuke kod svih djelatnosti obuhvaćenih s tri faze fiskalizacije, povećane za 18,32% – navodi se u priopćenju.

– Posebno želimo naglasiti da će Porezna uprava i dalje provoditi nadzor primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, još većim intenzitetom, posebice na Jadranu. Ministarstvo financija, orezna uprava će nastaviti i s uvođenjem rea u prometu gotovinom i suzbijanjem sive ekonomije u republici Hrvatskoj – stoji u priopćenju.

– Unatoč ozbiljnim prijetnjama državnim službenicima i njihovim obiteljima te svim ostalim neugodnostima koje svakodnevno trpe od strane obveznika, koji za razliku od većine, ne poštuju Zakon. Porezna uprava posebno se zahvaljuje građanima na potpori koju nam pružaju od prvog dana fiskalizacije, a koja je prema nekim istraživanjima trenutno veća od 80%, te ih poziva da i dalje aktivno sudjeluju u uvođenju reda u prometu gotovinom – kaže se u priopćenju.

Iz Porezne uprave na kraju pozivaju građane da i dalje računa provjerevaju putem internetske stranice www.provjeri-racun-hr/provjeraracuna, sve nepravilnosti dojave pozivom u Kontakt centar Porezne uprave na besplatni broj 0800 1001 ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.

– Uzmite račun, provjerite ga i prijavite nepravilnosti, jer „Bez računa se ne računa“! – poručili su iz Središnjeg ureda Porezne uprave.

Pročitajte još

ELEKTROTEHNIČARI SLAVE 56. GODINA MATURE Rodilo se zajedništvo koje nikad neće prestati!

Dulist

PROMETUJE 48 LINIJA IZ 21 DRŽAVE Kraj posezone u Dubrovniku još nije na vidiku

Dulist

MARINA SVILOKOS ‘Neizvjesno je hoćemo li cijepljenje uopće moći organizirati u našim ljekarnama’

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija