Grad

Unatoč ekonomskoj krizi dubrovačkim vatrogascima osigurana sredstva za 2021.

Održanim redovitim sjednicama Predsjedništva i Skupštine Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Mato Franković, glavni zapovjednik dubrovačke Vatrogasne zajednice Stijepko Krilanović, tajnik Emilio Puljizević, predstavnici JVP Dubrovački vatrogasci te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, usvojen je financijski plan za iduću godinu.

Između ostalog je zaključeno kako će unatoč pandemiji koronavirusa, koja je uvelike utjecala na financijske tokove Grada Dubrovnik, sva sredstva u gradskom proračunu namijenjena Vatrogasnoj zajednici ostati nepromijenjena. Istaknuto je i kako se vatrogascima, unatoč krizi, ni u jednom trenutku nisu smanjile plaće.

– Možemo zahvaliti gradonačelniku jer nam je financijski plan isti kao i prošle godine, dakle sva naša traženja su ispoštovana i ulazimo u sljedeću godinu kao što smo ušli i u proteklu godinu. Financijska sredstva nam nisu smanjena i ona će zasigurno biti dostatna za narednu godinu. Ujedno ta će financijska sredstva osim plaća zaposlenika obuhvaćati i nabavku planirane opreme za rad, primjerice nabavke radne zaštitna odjeća za vatrogasce – rekao je glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Stijepko Krilanović.

Na sjednici je bilo riječi i o promjenama Pravilnika o unutarnjem redu koji se odnosi na ustrojstvo Vatrogasne zajednice i sistematizaciju radnih mjesta, a završena je jednoglasnim usvajanjem novog statuta Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Održana druga sjednica Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Dubrovnik

Dulist

Obilježavamo 30. obljetnicu oslobođenja Rijeke dubrovačke, Župe i deblokade Dubrovnika

Dulist

SPOMENIK NA BATALI Udruga obnovila imena palih dragovoljaca HRM

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija