Zanimljivosti

Umjesto šećera, stavili ste sol u kavu? Evo zašto to uopće nije toliko strašno

Umjesto šećera, stavili ste sol u kavu? Evo zašto to uopće nije toliko strašno

Svijetom se širi zanimljiv trend. Jeste li znali da je u posljednje vrijeme u svijetu postalo popularno dodavati sol i u kavu? Da, dobro ste pročitali…

Čini se na prvu odvratno i čudo, ali pokazalo se da posoljena kava ima dosta benefita. Alton Brown, dijetetičar i autor nekoliko kuharica, objasnio je kako dodavanje male količine soli poboljšava okus kave, čini je gušćom i neutralizira gorčinu, prenosi Poslovni.

Brown savjetuje da u veliku šalicu stavite dvije žličice mljevene kave, a onda dodate četvrtinu žličice soli i naglašava da ne treba pretjerati.

Isto tako, dodavanjem soli smanjit ćete potrebu za unosom šećera, a kava je zdrav napitak koji unosi u vaš organizam magnezij i antioksidanse.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist