Zanimljivosti

Umjesto šećera, stavili ste sol u kavu? Evo zašto to uopće nije toliko strašno

Kava Uzivanje Odmor

Svijetom se širi zanimljiv trend. Jeste li znali da je u posljednje vrijeme u svijetu postalo popularno dodavati sol i u kavu? Da, dobro ste pročitali…

Čini se na prvu odvratno i čudo, ali pokazalo se da posoljena kava ima dosta benefita. Alton Brown, dijetetičar i autor nekoliko kuharica, objasnio je kako dodavanje male količine soli poboljšava okus kave, čini je gušćom i neutralizira gorčinu, prenosi Poslovni.

Brown savjetuje da u veliku šalicu stavite dvije žličice mljevene kave, a onda dodate četvrtinu žličice soli i naglašava da ne treba pretjerati.

Isto tako, dodavanjem soli smanjit ćete potrebu za unosom šećera, a kava je zdrav napitak koji unosi u vaš organizam magnezij i antioksidanse.

Pročitajte još

5 razloga zbog kojih francuska salata može ispasti lošija

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 2006. Zauvijek nas napustio glumački velikan Izet Hajdarhodžić

Dulist

MEĐUNARODNI JE DAN UNIVERZALNE ZDRAVSTVENE POKRIVENOSTI U nas u sjeni afere…

Dulist