Aktualno

Umjesto Centra, pogon za reciklažu otpada

Zaposlenici Čistoće korektno obavljaju svoj posao u srcu turističke sezone, rekao je na sastanku direktora komunalnih poduzeća direktor Pero Kaciga.

Novina je priprema tvornice za zbrinjavanje otpada na području Grada Dubrovnika. Riječ je o pogonu za reciklažu:
 
– Ministarstvo i Grad su postigli usmeni dogovor da Dubrovnik zbrinjava 30 tisuća tona otpada godišnje. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost spreman je financirati 40 posto od 30 milijuna kuna, dok je na Gradu da osigura 18-19 milijuna. Električnu energiju pogon bi dobivao od solarnih kolektora. Ucrtan je u GUP, zapošljavao bi čak 25 ljudi, a namjeravamo i raspisati natječaj za otkupljivanje otpada- istaknuo je gradonačelnik Vlahušić dodavši kako se otvaranje ovog pogona očekuje 1. svibnja iduće godine, ukoliko Ministarstvo ispoštuje dogovor.

-Ministarstvo se mora izjasniti hoće li se ili neće graditi županijsko odlagalište. Ukoliko neće, idemo s ovim, s time da trebamo dobiti pismeno dozvolu-naglasio je Kaciga.

Najavljena je i obnova 4 javna WC-a, za što će se utrošiti 1 milijun i 700 tisuća kuna plus PDV, dok će onaj na Pilama ubrzo se početi naplaćivati. Rok njihove obnove je Uskrs iduće godine. Najavljeno je i postavljanje javnog WC-a pored Jadrolinije u Gružu.

 

Pročitajte još

DVIJE GODINE NAKON ZAKLJUČENOG STEČAJA Vlahušić prodaje bivši King Richard’s Pub

Andrea Falkoni Račić

HOĆE LI POPUNJENOST BITI BOLJA NEGO LANI? Ovi dubrovački hoteli ostaju otvoreni tijekom zimskih mjeseci

Iva Dedo

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija