Aktualno

Umjesto Centra, pogon za reciklažu otpada

Umjesto Centra, pogon za reciklažu otpada

Zaposlenici Čistoće korektno obavljaju svoj posao u srcu turističke sezone, rekao je na sastanku direktora komunalnih poduzeća direktor Pero Kaciga.

Novina je priprema tvornice za zbrinjavanje otpada na području Grada Dubrovnika. Riječ je o pogonu za reciklažu:
 
– Ministarstvo i Grad su postigli usmeni dogovor da Dubrovnik zbrinjava 30 tisuća tona otpada godišnje. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost spreman je financirati 40 posto od 30 milijuna kuna, dok je na Gradu da osigura 18-19 milijuna. Električnu energiju pogon bi dobivao od solarnih kolektora. Ucrtan je u GUP, zapošljavao bi čak 25 ljudi, a namjeravamo i raspisati natječaj za otkupljivanje otpada- istaknuo je gradonačelnik Vlahušić dodavši kako se otvaranje ovog pogona očekuje 1. svibnja iduće godine, ukoliko Ministarstvo ispoštuje dogovor.

-Ministarstvo se mora izjasniti hoće li se ili neće graditi županijsko odlagalište. Ukoliko neće, idemo s ovim, s time da trebamo dobiti pismeno dozvolu-naglasio je Kaciga.

Najavljena je i obnova 4 javna WC-a, za što će se utrošiti 1 milijun i 700 tisuća kuna plus PDV, dok će onaj na Pilama ubrzo se početi naplaćivati. Rok njihove obnove je Uskrs iduće godine. Najavljeno je i postavljanje javnog WC-a pored Jadrolinije u Gružu.

 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist