Aktualno

Sidrišta ispred Grada pod kontrolom Lokruma?

JU Rezervat Lokrum ostvario je 7 posto više posjetitelja u ondosu na lani, rekao je ravnatelj Mario Petrušić, koji je zadovoljan interesom turista, ali i domaćih ljudi za taj otok.

Osim o vodoopskrbi, na kolegiju je bilo riječi i o mogućnosti da se obuhvat rezervata proširi i na sidrišta ispred Grada.
– Čak 200 tisuća turista dolazi cruiserima, iskrcavaju se ispred Lokruma u Porat. Svega 6 posto njih ide na organizirane izlete, a ostali po Gradu ostavljaju šporkecu. Stoga obuhvat Rezervata Lokrum treba proširiti i na sidrišta ispred, kako se to radi na Lastovu ili Mljetu.

Time bi se i kroz izmjene GUP-a od svakog putnika na plovilu i cruiseru moglo naplatiti 50 kuna ulaznice na Lokrum. To proširivanje područja rezervata Lokrum predložili smo ministarstvima kulture, zaštite okoliša i graditeljstva – rekao je savjetnik gradonačelnika za more Rikard Rossetti.

– To su odluke koje nisu u našoj nadležnosti, ali ih otvaramo za sezonu 2014. godine – najavio je gradonačelnik Vlahušić.

Na kolegiju je najavljeno i kako će od 1.ožujka iduće godine svi turistički autobusi plaćati 750 kuna ukoliko žele proći preko Ilijine glavice. S druge strane ukidaju se vinjete.

– Prvo su nam građani grada, zatim turisti, a tek onda dnevni posjetitelji – istaknuo je gradonačelnik Vlahušić dodavši kako će se time rasteretiti promet u Gradu.

Pročitajte još

Julijana Antić Brautović nova je pročelnica za kulturu

Dulist

Nataša Novaković: U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima dosta zlouporabe položaja

Dulist

RIT Croatia se pridružila globalnoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija