Aktualno

Vodovodu do kraja godine 15 gradilišta

blank

Kolegij komunalac od danas izgleda vodi gradonačelnik Andro Vlahušić. Bar je tako najavio.

Na samom početku kolegija predsjednik Uprave Vodovoda Branko Negodić najavio je raspisivanje natječaja za 4 projekta u nadležnosti toga poduzeća. Prvi je projekt vodoopskrbnog sustava Lozice, od Termoterapije do Štikovice, u vrijednosti od oko 8 milijuna kuna koje su osigurale Hrvatske vode, a 10 posto Grad Dubrovnik, naglasio je Negodić.
Drugi je projekt vodoopskrbni sustav Lokruma vrijedan 5, 2 milijuna kuna za koje su iznos također osigurale Hrvatske vode, uz 10 posto učešća Grada.

Treći je natječaj izrada idejnog projekta ocjene hidrotehničkog tunela kroz Srđ, vrijedan oko osam milijuna kuna.
 
-Njime će Dubrovnik dobiti apsolutno čistu vodu kroz Srđ, tunel koji je uredan i održavan, ali ima minimalnu mogućnost procjeđivanja.- objasnio je.

 Četvrti projekt, koji je u pripremi, je izgradnja 50 posto vodovodnog sustava Gornjih sela, koja je besmislena bez izgradnje magistralnog cjevovoda i objekata. Slijedi raspisivanje natječaja, ali u nešto izmijenjenom obliku, jer se po starom projektu nije mogla dobiti suglasnot konzervatora, jer se trebao raditi po staroj trasi, gdje su Napoleonovi putovi, pojasnio je Negodić.

blank

Navedena četiri projekta iznose oko 40 milijuna kuna.
-Vodovod će do kraja godine imati ugovoreno 15-ak gradilišta. Sad imamo ukupno oko 40 milijuna kuna, a ugovorit ćemo oko 40 milijuna kuna. Sa još našim novcima, to će biti oko 100 milijuna kuna za vodoopskrbu i kanalizaciju.- dodao je gradonačelnika Vlahušić, podsjetivši kako će 80 milijuna kuna vrijedan projekt postavljanja pročistača za vodu na Omblu financirati HEP, bez obzira na to ide li se a izgradnju HE Ombla.

Negodić je najavio da bi prvi dio radova u Sustjepanu trebali biti gotovi za oko 3 tjedna, ne spominjući moguće zatvaranje prometnice. Dodao je kako problem pri radovima predstavljaju visokonaponski kabeli od kojih su neki oštećeni, kao i naknadno asfaltiranje prometnica.
 

Pročitajte još

DVIJE GODINE NAKON ZAKLJUČENOG STEČAJA Vlahušić prodaje bivši King Richard’s Pub

Andrea Falkoni Račić

HOĆE LI POPUNJENOST BITI BOLJA NEGO LANI? Ovi dubrovački hoteli ostaju otvoreni tijekom zimskih mjeseci

Iva Dedo

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija