Kultura

ULIPUD otvara 180. izložbu u Sponzi

ULIPUD otvara 180. izložbu u Sponzi

ULIPUD će u utorak 2. ožujka 2021. godine otvoriti 180. izložbu u Sponzi naziva ‘Iza zatvorenih vrata 3’. Na izložbi sudjeluje do 30 članova udruge. Postav izložbe je po svojoj kreaciji posve drukčija od prethodne izložbe.
‘Sam umjetnik izlaže i sebe javnosti, te pokaziva sklonost k tome da ga se čita na različite načine sukladno okolnostima. Pitanje je ostati u krugu ili van njega? I kad se izađe iz zatvorene forme to ne znači da je umjetnik u potrazi za nečim novim, drugim, dapače, on produbljuje svoje stanje i djeluje u samo potvrđenju.
Kako smo naveli već smo sebi postavili brojna pitanja pa i dalje ostaje jedno trajno. Zašto je umjetnost iza zatvorenih vrata? Njen cilj je obrnut efekt. Ona je u prvom redu javna i ujedno pokazatelje autorove intime s jedne strane, dok s druge povezanosti sa cijelom zajednicom. U krajnosti umjetnost je u samoizolaciji i bez obveze, jer ne postoji ona sloboda kojojom se ona mora kretati da bi bila što jest. Izložba je produkt stvaranja, a ne obrnuto. Nitko od autora ne stvara radi izložbe već radi sebe i produhovljenosti.’ Ana Bašić

Pročitajte još

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist