Kultura

Predstava ‘Kabinet čud(ovišt)a na daskama Kazališta Marina Držića

‘Kabinet čud(ovišt)a’ je autorski projekt Saše Božića u produkciji kazališne skupine De facto, a koji će se na daskama Velike scene gradskog teatra odigrati u subotu, 6. ožujka. Glavne junake utjelovljuju Jelena Miholjević, Viktorija Bubalo i Andrej Kopcok dok režiju potpisuje sam Božić, kostimografiju i scenografija Ana Mikulić te produkciju potpisuje Tena Bošnjaković.
Inspiriran romanom ‘U vrtu čudovišta’ francuske spisateljice Leile Slimani te dramskim tekstom Dimitrija Kokanova Pornscape, Kabinet čud(ovišt)a precizna je i odvažna erotska priča, istraživanje ovisnosti, seksualnosti i potrebe jedne žene da se osjeća živom. Riječ je o koreografskoj partituri za plesačicu, glumca i glumicu, ali u tu partituru uključuje i publiku.
– Svoje ishodište projekt pronalazi u suvremenim teorijama izvedbe, primjenjujući Foucaultovu filozofiju kolanja moći kako na temu predstave, a to je nemogućnost reprezentacije pornografskog, tako i na odnos između izvođača i publike, između narativa i prikazanog, između tijela i glasa, između iskusnog i naučenog, improviziranog i očekivanog – istaknuo je o predstavi Božić.
Foto: De facto

Pročitajte još

NOVI REDATELJSKI IZAZOV Robert Bošković u Beogradu postavlja mjuzikl ‘Posljednih pet godina’

Dulist

Nasmijite se uz predstavu ‘Art’ na daskama Držićeva teatra

Dulist

Jasmina Runje prvi se put u rodnom gradu predstavlja velikom samostalnom izložbom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija