Grad

ULAGANJA U MOKOŠICI Obnovljena stara i postavljena nova rasvjeta

Rasvjeta Mokosica

Iz Gradske uprave pohvalili su se najnovijim ulaganjima na području Nove Mokošice, točnije u javnu rasvjetu u Ulici Bartola Kašića.

-Ugrađena je nova rasvjeta na dosad u potpunosti neosvijetljenom dijelu ulice, s južne strane stambenog objekta D1, od kućnog broja 17 do kućnog broja 23. Postavljena su i četiri nova stupna mjesta s energetski učinkovitim LED svjetiljkama te oko 100 metara nove podzemne instalacije. Također je obojano oko 15 stupova javne rasvjete u dijelu ulice Bartola Kašića, uz popločani dio, te još deset stupova na dijelu ispod Opskrbnog centra, a kako bi se zaštitili od korodiranja – ističu iz Gradske uprave.

U ulici je započela i rekonstrukcija tehnološki zastarjele i dotrajale javne rasvjete na oba platoa oko Opskrbnog centra izmjenom svjetiljki na glavnom pristupnom stubištu. U narednim danima izmijenit će se sva rasvjetna tijela na ovoj poziciji, odnosno još 20-ak zidnih svjetiljki te postaviti nove u LED izvedbi.

-Ranije ovaj tjedan u Mokošici su izvedeni i radovi popravka nogostupa u Ulici Bartola Kašića, popravljena je i obojana zaštitna pješačka ograda te postavljen rukohvat na spoju ulica Bartola Kašića i Ulice od izvora, dok su u Vinogradarskoj ulici izvedeni radovi popravka ograde i napravljen zidić koji sprječava odronjavanje zemlje na nogostup – kažu iz Gradske uprave.

Izvor: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist