Grad

UKIDA LI SE POPODNEVNI RAD VRTIĆA? Grad tvrdi: Odluka nije donesena, nastavili smo financirati program unatoč pandemiji

Iako se među roditeljima djece vrtićkog uzrasta pojavila informacija kako će se od 1. rujna ukinuti poslijepodnevna smjena, kao i rad subotom, iz Grada Dubrovnika tvrde kako takva odluka nije donesena.
-Grad Dubrovnik nije donio odluku o odustajanju od poslijepodnevnog rada vrtića. Naime, kao što je poznato, Grad Dubrovnik je kroz program ‘Grad za Djecu’, u cijelosti financiranom od strane EU fondova, još prije tri godine (1. travnja 2019. godine) započeo s organizacijom poslijepodnevnog rada vrtića te radom vrtića subotom. Navedeni program je uspješno proveden i on je okončan u travnju 2021. godine. Nakon toga, program se nastavio izvoditi i financiran je proračunskim sredstvima Grada Dubrovnika. Istovremeno, prijavili smo se za drugu fazu provedbe projekta čija vrijednost iznosi 6 milijuna kuna, a za koju odluka o dobivanju / nedobivanju sredstava još uvijek nije donesena – objasnili su iz Grada Dubrovnika. Zanimalo nas je, naime, a tragom informacije koja se društvenim mrežama proširila među roditeljima, je li se odustalo od poslijepodnevne smjene i rada suboto te iz kojih razloga. Iz Grada Dubrovnika navode i kako će se odluka o produljenju programa kao i daljnjem načinu i modalitetima izvođenja programa Grad Dubrovnik donijeti na korist djece i njihovih roditelja.
Informacije koje se šire među roditeljima nazvali su zlonamjernima, pogotovo jer, navode, Grad Dubrovnik još uvijek nije donio bilo kakvu službenu odluku osim one prema kojoj je vlastitim sredstvima nastavio financirati i održavati program Grad za djecu od kraja projekta (24. travnja) unatoč zahtjevnim uvjetima proračunskog financiranja u razdoblju pandemije.
U odgovoru za DuList, naveli su i koliki je interes za ovakav način rada. U posljednja tri mjeseca na području Dječjeg Vrtića Mokošica poslijepodnevnu smjenu pohađalo je jedno dijete svaki drugi dan dok je subotom vrtić u prosjeku pohađalo 5 do 6 djece. Na užem području grada, poslijepodnevni program je u prosjeku pohađalo od 5 do 10 djece u četiri vrtića, a rad subotom u dječjem vrtiću Palčica pohađalo je 12 do maksimalno 19 djece.

Pročitajte još

[Koristan savjet našeg sugradanina] Vozačka nekultura i neuvažavanje drugih sudionika u prometu

Dulist

Isplaćene subvencije za podstanarstvo, 250 tisuća kuna za 196 korisnika

Dulist

Franković: ‘Vjerujem da ćemo prve natječaje za električne autobuse raspisati za nekih pola godine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija