Grad

Franković: U Dubrovniku sada imamo turizam kakav želimo i u budućnosti. Ali, mi tradicionalno njorgamo i njorgat’ ćemo i dalje

Franković: U Dubrovniku sada imamo turizam kakav želimo i u budućnosti. Ali, mi tradicionalno njorgamo i njorgat' ćemo i dalje

Gledajući rezultate koje ostvarujemo i sve goste koji dolaze u Dubrovnik, pogotovo zvijezde, rekao bih da smo najizvrsniji u turizmu, ali stremimo i boljemu – rekao je gradonačelnik Mato Franković ovog četvrtka nakon otvorenja konferencije ‘Izvrsnost u turizmu’ u organizaciji Centra kompetentnosti.

Na novinarsko pitanje do kada će u Dubrovniku trajati sezona, gradonačelnik je odgovorio kako ‘sve ovisi o nama’.

-Do sada smo isticali koliko je važno pokazati zdravstvenu ispravnost i držali smo je. Vjerujem da ćemo i u rujnu i u listopadu imati upravo onakvu sezonu kakvu smo i pripremali – dobru i kvalitetnu. Nažalost, izgubili smo  prvu polovicu godine i ne možemo nadomjestiti te brojke, ali brojke i nisu bitne u ovom trenutku, bitno je da održimo likvidnost gospodarstva, a sezona do kraja listopada bi to i napravila – istaknuo je Franković.

Na novinarski upit o tom kako se u gradu mogu i dalje čuti komentari kako se turizmom ne upravlja održivo, Frankoviće je rekao kako se ‘s time ne bi složio’.

-Dubrovnk sada bilježi brojke kakve bi trebao imati u budućnosti. Ovo je onaj turizam koji želimo, turizam koji ostvaruje veći broj noćenja u odnosu na broj dolazaka. U tom nam se segmentu dogodila velika promjena u odnosu na prošle godine. Imamo ekstenziju broja noćenja. To je ono što želimo, da ljudi više stoje u Gradu, da konzumiraju razne usluge, izlete, restorane kao hotelski te privatni smještaj. Uvijek ima mogućnosti modifikacije i napretka, a mi tradicionalno kao i uvijek, kao i prije 40 godina njorgamo i njorgat ćemo i sljedećih 40 godina, možda i više. Ali, to je Dubrovnik – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist