Grad

Ujednačena prehrana u svim gradskim školama kreće 6. veljače

Grad Dubrovnik okončao je postupak nabave za prehranu u osnovnim školama. Odluka o odabiru, kao rezultat pregovaračkog postupka, objavljena je danas na ex ante transparentnost. Rok mirovanja traje 10 dana, što znači da se ugovor s ponuditeljem može potpisati s danom 3. veljače 2023. S obzirom da taj dan, na blagdan svetog Vlaha i Dan Grada, u dubrovačkim školama nema nastave, prvi dan isporuke ujednačenih obroka za sve gradske škole bio bi ponedjeljak 6. veljače.

Tako će za dva tjedna sve gradske škole imati jednak jelovnik, usklađen s Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika osnovnih škola, odnosno nutritivno vrijedan hladni obrok. Grad Dubrovnik zatražio je i mišljenje nutricionistice vezano za predložene jelovnike.

”Ovim jelovnicima fokus je na kvaliteti i dodatnom obogaćivanju prehrane učenika vitaminima, mineralima te složenim ugljikohidratima (integralni kruh i peciva, namazi od mahunarki i povrća, orašasto voće, jogurti i kvalitetni izvori proteina – sirevi, bijelo meso i salamurena riba). Također, važno je naglasiti kako su normativima ispoštovane ne samo kalorijske i nutritivne potrebe djece već i posebne prehrambene potrebe učenika (bezglutenska i vegetarijanska opcija užine te isticanje alergena)”, navela je u dostavljenom komentaru nutricionistica Mirna Sentić.

U prethodnom razdoblju, od početka drugog polugodišta, svaka škola pojedinačno sukladno vlastitim kapacitetima iznašla je rješenje za prehranu učenika, koje je bilo privremeno dok se ne provede zakonski postupak za odabir dobavljača.

Pročitajte još

SAINT BLAISE’S PEOPLE Nova knjiga DuLista na engleskom jeziku baš figura na Stradunu!

Dulist

Znate li tko su ovogodišnji laureati?

Andrea Falkoni Račić

Trajno se uklanja javni WC ispod platana na Pilama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija