Zanimljivosti

Ujdur i Štrok oslobađaju Grad virtualne okupacije

Opuzenac Stipan Ujdur izradio je 3D model Crkve svetoga Vlaha, nakon što je nedavno završio 3D model ljetnikovca Gundulić u Gružu te dubrovačke nave.

Crkvu svetog Vlaha izradio je, kako nas je obavijestio zahvaljujući „dubrovačkom dobročinitelju Goranu Štroku”. Sveti Vlaho u 3D modelu također je postavljen na Google Earth-ovu službenu stranicu Warehouse 3D Gallery, čime je i pokrenut postupak za prihvaćanje modela i postavljanje na geolokalitet u Gradu.

– Prihvaćanjem i postavljenjem ovoga modela bit će uklonjen talijanski fašistički 3D model ove crkve koji je izradio Alesandro Marco Fusco iz San Severa koji je predstavio crkvu kao da je u Italiji, a ne u Hrvatskoj, ovo je očito u tagovima. Osim ove crkve i sve druge građevine kojih je on autor su također predstavljene da su u Italiji, a Dubrovnik je predstavio kao talijanski grad u talijanskoj regiji Dalmaciji – navodi Stipan Ujdur, istknuvši kako će Goran Štrok, dubrovačkoj javnosti poznat kao donedavni vlasnik hotelske grupacije JLH, omogućiti izradu 3D modela svih sakralnih objekata na Stradunu kako bi Dubrovnik bio oslobođen talijanske fašističke virtualne okupacije.

– Gradske vlasti, gradonačelnik, Turistička zajednica Dubrovnika, Društvo prijatelja dubrovačke starine i HDZ nisu htjeli ili ne žele da Dubrovnik bude predstavljen kao hrvatski grad , svima njima možda više odgovara Italija. Na njihovu veliku žalost ima još onih kojima je stalo do Hrvatske i hrvatskog grada Dubrovnika pa su se aktivirali u oslobađanju Grada od ponovne fašističke okupacije, virtualne – zaključio je Opuzenac Ujdur.

Crkvu svetog Vlaha u 3D modelu možete bpogledati ovdje.

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija