Zanimljivosti

Obitelj Donauer 40 godina vjerna Zatonu

Walter i Angela Donauer iz Graza već 40 godina ljetuju u Zatonu.

Kad su davne 1971. godine prvi put došli na odmor s trogodišnjim djetetom, nisu mogli ni zamisliti da će u Zatonu Velikom, kojeg su slučajno odabrali, nastaviti ljetovati slijedećih četrdeset godina. Simpatični Austrijanci kažu da im se Zaton "uvukao pod kožu", jednako kao i njihovi domaćini, obitelj Laterza.
Povodom 40 godina vjernosti Zatonu zahvalnicu i prigodne poklone su im uručile predstavnice Turističke zajednice grada Dubrovnika, Jelka Tepšić i Sandra Milovčević.

Svake godine dolazili su u sve većem broju, pa su od iznajmljivanja jedne sobe s banjom u domu Laterza, na kraju iznajmili cijeli kat za svoju peteročlanu obitelj, a nerijetko su sa sobom na mjesečno ljetovanje u Zaton vodili i prijatelje svoje djece iz Graza.

Walter i Angela, simpatični Austrijanci, čak govore i hrvatski, Zaton smatraju svojim drugim domom, a Franu i Frana Laterzu svojom obitelji. Da su postali prava obitelj, pokazali su i u Domovinskom ratu, kada su nesebično pomagali cijeloj obitelji Laterza.

U Domovinskom ratu otuđen im je brod koji je ostao u okupiranoj marini u Komolcu, a s kojim su svake godine do početka rata uživali u ljepotama dubrovačkih otoka.

Walter i Angela, umirovljeni bračni par i dalje je vjeran Zatonu i svojoj hrvatskoj obitelji Laterza, ali sada dolaze sami, jer njihova djeca imaju svoje obitelji i obveze, no nadaju da će svoje najbliže uskoro okupiti upravo u Zatonu.

Ljetne večeri provode na taraci, ispod odrine, sa svojim domaćinima, uživajući u domaćim specijalitetima gospođe Frane, uz čašu vina i ugodni razgovor na kombinaciji hrvatsko-njemačkog jezika.

Pročitajte još

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Gdje su bili komunalni redari ne tako daleke 1984.?

Dulist

UZ PEKARSKE SLASTICE U Domu za starije Dubrovnik obilježili dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija