Županija

UGOVORI U PROSINCU Župa za stipendije osigurala više od pola milijuna kuna

UGOVORI U PROSINCU Župa za stipendije osigurala više od pola milijuna kuna

Općina Župa odobrila je 84 stipendije učenicima i studentima. Kako navode iz Općine, iz godine u godinu na raspisani natječaj javlja se sve veći broj učenika i studenata što je uvelike povećalo konkurentnost među kandidatima, a obradu učinilo zahtjevnijom i složenijom.
-Kako bismo u ovoj nezavidnoj financijskoj situaciji osigurali što veći broj dodijeljenih stipendija te dodijelili više stipendija nego prethodnih godina neznatno smo smanjili mjesečni iznos studentima koji studiraju izvan Grada Dubrovnika. Oduvijek smo na zavidnoj razini poticali stipendiste u njihovoj izvrsnosti, pomagali onima koji dolaze iz obitelji sa slabijim primanjima pa smo planirajući sredstva za nadolazeću izazovnu godinu, stavili stipendiranje kao jedno od priritetnih aktivnosti. Za ovu svrhu Općina će izdvojiti više od 500 tisuća kuna – istaknuo je općinski načelnik Silvio Nardelli.
Kao i svake godine, OTP banka priključila se natječaju u kategoriji slabijeg imovnog stanja donacijom u iznosu od 70 tisuća kuna. Stipendije su odobrene i u kategoriji uspješnosti, deficitarnih zanimanja i stradalnika Domovniskog rata.
Zaklada Antuna Miloslavića pok. Luka Postranje već petu godinu za redom priključila se programu stipendiranja te je svojom donacijom od 64 tisuće kuna obuhvatila sve one učenike i studente u kategoriji slabijeg imovnog stanja koji zadovoljavaju uvjete natječaja, a koji su bili ispod crte te po prosjeku 2 najbolja studenta prve godine i 3 najbolja studenta s viših godina koji su bili ispod crte.
Potpisivanje ugovora o stipendiranju održat će se tijekom prosinca, pojedinačno sa svakim korisnikom sukladno epidemiološkim mjerama. Tek po potpisivanju ugovora, korisnicima stipendija će se moći izvršiti isplata. U prvoj isplati bit će obuhvaćena 4 mjeseca, od rujna do prosinca.
Stipendija za učenike iznosi 400,00 kuna mjesečno, za studente koji se školuju u Dubrovniku 600,00 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija je umanjenja sa 1.000, 00 na 800,00 kuna.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist