Aktualno

UGOVOR ISTEKAO, RAMPE OTVORENE Suvlasnici RK Srđ: Sanitat nam odbija predati parking u posjed

UGOVOR ISTEKAO, RAMPE OTVORENE Suvlasnici RK Srđ: Sanitat nam odbija predati parking u posjed

Iako je ugovor o zakupu istekao još 30. travnja, Sanitat još uvijek nije predao u posjed parkiralište ispred Robne kuće Srđ suvlasnicima. Tvrde tako suvlasnici RK Srđ koji su o istome dopisom obavijestili i samog gradonačelnika Mata Franković.

-Iako smo do sada višekratno, usmeno i pisanim putem, Sanitatu jasno iskazali stav suvlasnika sukladno kojemu nemamo namjeru produljiti navedeni Ugovor o zakupu, Sanitat nam do danas odbija predmetni parking predati u posjed iako ni sam nakon isteka ugovora, dakle od 1. svibnja 2023. pa nadalje na predmetnom parkiralištu ne obavlja djelatnost kontrole i nnaplate parkiranja – navode u dopisu, kojega su dostavili i našoj redakciji, suvlasnici RK Srđ, iz tvrtki Portus Gravosa, Hit nekretnina, Maestosa Dubrovnik, Favora, vulkanizerskog obrta Đuraš i obrta ‘Šimić’.

Začuđeni su, pišu dalje, načinom na koji se komunalno društvo u većinskom vlastištvu Grada Dubrovnika odnosi prema nekretnini u privatnom vlasništvu. Navode i kako za ovakvo postupanje, zbog kojega sa zakupcima poslovnih prostora RK Srđ, trpe značajne štetne posljedice, ne nalaze racionalni motiv niti opravdane razloge.

-U prostorima Robne kuće Srđ nalaze se komercijalni, skladišni i uredski prostori te je ukupno zaposleno više od 200 djelatnika, a s obzirom na činjenicu da Sanitat od 1. svibnja 2023. drži rampe na navedenom parkiralištu otvorene i odbija napustiti posjed, suvlasnicima, zakupnicima te svima koji u RK Srđ obavljaju poslovnu djelatnost ovakvim postupanjem nanosi se šteta jer je zbog nereda i gužve uzrokovane nekontroliranim pristupom parkingu u potpunosti onemogućen uredan i redovit pristup dostavnim vozilima, a time i normalno funkcioniranje RK Srđ kao cjeline – ističu dalje suvlasnici RK Srđ te mole Grad Dubrovnik, odnosno gradonačelnika da u okviru svoje zakonske djelatnosti inicira donošenje odgovarajućih odluka kako bi se nastala situacija riješila i izbjegli daljnji sporovi, odnosno kako bi se im se parkiralište predalo u posjed, slobodno od osoba i stvari, u svrhu normalne uporabe Robne kuće.

Zatražili smo na ovu temu očitovanje Sanitata, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Pročitajte još

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist