Aktualno

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Zbog smrti Ivane Obad Čolaku 6, a Opačku 5 godina zatvora

Ivana Obad nesreća Marin Čolak Dalibor Opačak

Za smrt 20-godišnje dubrovačke studentice Ivane Obad, koja je prije 13 godina poginula u fatalnoj prometnoj nesreći na autocesti Zagreb-Rijeka pokraj Bosiljeva, Županijski sud u Zagrebu Marinu Čolaku (38) je dao 6 godina zatvora, a Daliboru Opačku (45) pet, pišu 24 sata.

Presuda je nepravomoćna.

Suđenje se ponavljalo čak tri puta nakon što je protiv Čolaka i Opačka podignuta optužnica 2012. godine.

Naime, nakon što je Visoki kazneni sud ukinuo prvostupanjsku presudu iz lipnja 2021. godine iz procesnih razloga nakon žalbi Čolakove obrane i tužiteljstva kojom je automobilist Čolak osuđen na dvije godine zatvora, a Opačak oslobođen krivnje, u ožujku ove godine počelo je novo suđenje za prometnu nesreću iz 2010. godine.

Kako stoji u optužnici, Čolak se 5. studenog 2010. u 12:20 Ferrarijem, u kojem je suvozačica bila Ivana Obad, se kretao autocestom A6 iz smjera Zagreba prema Rijeci lijevim prometnim trakom brzinom od 181.5 kilometara na sat, dok se Opačak kretao desnim trakom u svojem Nissanu 350 brzinom od 205.3 kilometra na sat. Tužiteljstvo tvrdi da je Čolak započeo prelazak iz lijevog u desni prometni trak, a da se nije uvjerio kako to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist