Hrvatska

Ugostitelji traže produljenje radnog vremena tijekom Europskog nogometnog prvenstva

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) uputio je nadležnim institucijama zamolbu za produljenje radnog vremena ugostiteljskih objekata tijekom Europskog prvenstva u nogometu.

Budući da Europsko prvenstvo u nogometu počinje 11. lipnja i traje do 11. srpnja, Ceh ugostitelja zatražio je izmjenu Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojom se ograničavaju okupljanja, na način da se omogući rad ugostiteljskim objektima i iza 23:00 sata.

– Za ugostiteljski sektor značajna sportska natjecanja oduvijek su značila priliku za bolje poslovanje, a i ove godine ugostitelji su već spremni za nadolazeće Europsko prvenstvo u nogometu, koje će se u većini ugostiteljskih objekata pratiti na otvorenom prostoru uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Dnevnim rasporedom natjecanja Europskog prvenstva, zadnje utakmice planirane su za 21:00 sat – iznijeli su.

Predloženim produljenjem radnog vremena dopustilo bi se gostima da poprate utakmicu do kraja, čime bi se izbjegle potencijalne neugodnosti da netom prije kraja utakmice ugostitelji moraju zatvarati objekte i zahtijevati od gostiju da napuste lokale.

– Potaknuti relaksacijom mjera, najavom uspješne turističke sezone, evidentnog pada broja zaraženih i sve većim brojem cijepljenih osoba smatramo opravdanim da se radno vrijeme u ugostiteljskim objektima produlji do (najmanje) 24:00 sata. Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a od početka epidemije koronavirusa predlaže postupke i mjere za siguran rad. U cilju boljeg poslovanja ugostiteljskog sektora, a imajući u vidu revidiranje Odluke i moguće dodatno popuštanje mjera od 15. lipnja, ovom incijativom želimo ugostiteljima omogućiti dodatan prostor za rad – poručio je Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

Iz Ceha naglašavaju kako bi se ovim poslala pozitivna poruka i stranim gostima koji će u našoj zemlji boraviti za vrijeme trajanja prvenstva i pratiti svoju reprezentaciju, omogućavajući im da nesmetano uživaju u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Podsjećamo, Ceh ugostitelja HOK-a već je ranije zatražio izjednačavanje uvjeta rada za sve objekte, odnosno uz omogućavanje rada u zatvorenim prostorima restoranima, zatraženo je da se isto dopusti i caffe barovima.

Pročitajte još

Rok za samopopisivanje do ponoći, stranica stalno pada

Dulist

IZVJEŠĆE SOA-E ZA 2020. Zbog pandemije raste ekstremizam, na Hrvatsku izvršeno 12 hakerskih napada iz drugih država

Dulist

Posljednji je dan za samopopisivanje, od sutra posao preuzimaju popisivači na terenu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija