Hrvatska

Ugostitelji traže produljenje radnog vremena tijekom Europskog nogometnog prvenstva

Ugostitelji traže produljenje radnog vremena tijekom Europskog nogometnog prvenstva

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) uputio je nadležnim institucijama zamolbu za produljenje radnog vremena ugostiteljskih objekata tijekom Europskog prvenstva u nogometu.

Budući da Europsko prvenstvo u nogometu počinje 11. lipnja i traje do 11. srpnja, Ceh ugostitelja zatražio je izmjenu Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojom se ograničavaju okupljanja, na način da se omogući rad ugostiteljskim objektima i iza 23:00 sata.

– Za ugostiteljski sektor značajna sportska natjecanja oduvijek su značila priliku za bolje poslovanje, a i ove godine ugostitelji su već spremni za nadolazeće Europsko prvenstvo u nogometu, koje će se u većini ugostiteljskih objekata pratiti na otvorenom prostoru uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Dnevnim rasporedom natjecanja Europskog prvenstva, zadnje utakmice planirane su za 21:00 sat – iznijeli su.

Predloženim produljenjem radnog vremena dopustilo bi se gostima da poprate utakmicu do kraja, čime bi se izbjegle potencijalne neugodnosti da netom prije kraja utakmice ugostitelji moraju zatvarati objekte i zahtijevati od gostiju da napuste lokale.

– Potaknuti relaksacijom mjera, najavom uspješne turističke sezone, evidentnog pada broja zaraženih i sve većim brojem cijepljenih osoba smatramo opravdanim da se radno vrijeme u ugostiteljskim objektima produlji do (najmanje) 24:00 sata. Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a od početka epidemije koronavirusa predlaže postupke i mjere za siguran rad. U cilju boljeg poslovanja ugostiteljskog sektora, a imajući u vidu revidiranje Odluke i moguće dodatno popuštanje mjera od 15. lipnja, ovom incijativom želimo ugostiteljima omogućiti dodatan prostor za rad – poručio je Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

Iz Ceha naglašavaju kako bi se ovim poslala pozitivna poruka i stranim gostima koji će u našoj zemlji boraviti za vrijeme trajanja prvenstva i pratiti svoju reprezentaciju, omogućavajući im da nesmetano uživaju u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Podsjećamo, Ceh ugostitelja HOK-a već je ranije zatražio izjednačavanje uvjeta rada za sve objekte, odnosno uz omogućavanje rada u zatvorenim prostorima restoranima, zatraženo je da se isto dopusti i caffe barovima.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist