Hrvatska

Ugostitelji traže produljenje potpora za očuvanje radnih mjesta

Sektor ugostiteljstva od početka ožujka 2020. godine bilježi izrazito veliki pad prometa, a nastavak poslovanja nije donio niti približnu razinu prometa koji su imali u svibnju i lipnju 2019. godine.

-Podaci pokazuju kako ugostitelji bilježe promet na razini od 10 do 30 posto onoga koji je bio ostvaren u istom razdoblju prošle godine, a kako se Hrvatska promovira kao turistička zemlja, a ugostitelji u ovom razdoblju većinu prihoda ostvaruju od turista, kojih je prema podacima eVisitora u prvih pet mjeseci 2020. godine manje za 80 posto u usporedbi s prvih pet mjeseci prošle godine, jasno je zašto se bilježe ovakvi podaci – rekao je predsjednik Udruženja ugostitelja HGK Dražen Boban.

Zbog svega navedenog Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK uputilo je dopis Ministarstvu turizma RH za produženjem mjera pomoći za djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića za mjesec srpanjza one koji bilježe pad prometa veći od 50 posto. Boban je dodao kako treba pohvaliti brzu reakciju Vlade RH, koja je vrlo učinkovito provela niz zdravstvenih mjera usmjerenih na sprječavanje širenja zarazei donijela niz gospodarskih mjera za očuvanje radnih mjesta i likvidnosti tvrtki koje se bave ugostiteljskom djelatnošću, ali trenutna situacija je takva da je produljenje mjera neophodno.

Izvor: HGK

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Vlada oslobodila plaćanja najma sve korisnike poslovnih prostora

Dulist

UPOZORENJE DHMZ-A S početkom klimatološke zime stižu i vremenske neprilike

Dulist

Za ‘Crni petak’ potrošnja pala 7,75 posto

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija