Aktualno

UGAŠENA STRANICA OCIJENIME Viktorija Knežević poručuje: Ovo je napad na slobodu govora!

UGAŠENA STRANICA OCIJENIME Viktorija Knežević poručuje: Ovo je napad na slobodu govora!

Dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević objavila je na svom Facebook profilu kako je stranica www.ocijenime.hr, na kojoj su građani imali prilike ostavljati ocjene i komentare na rad službenika i zaposlenih u gradskim upravama 21 hrvatskog grada, ugašena.
-Ugašena je prisilno jer je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) na čelu sa Zdravkom Vukićem, donijela rješenje kojim mi se zabranjuje da imam ocjene i komentare. Dakle, njima nije sporno što su objavljena imena i prezimena službenika, nego što sam vama hrvatskim građanima omogućila da anonimno komentirate i ocjenjujete najskuplje plaćene i najnesposobnije službenike u Europi i šire, što sam omogućila slobodu govora – navodi u svojoj objavi Knežević. Ističe i kako već odavno zna da postoje veliki pritisci na Agenciju za zaštitu osobnih podataka da se rad stranice www.ocijenime.hr zabrani, no to je učinjeno tek nakon više od dvije godine, kad se ovog proljeća ‘ukazao’ novi ravnatelj Agencije izvjesni Zdravko Vukić. Gašenje ove stranice, poručila je, napad je na slobodu govora.
-Ovo je napad na sve vas i vaše pravo da o uhljebima koji nas svakodnevno maltretiraju, uhljebima koji dok mi umiremo pod teretom krize dobivaju božićnice i rade od doma, kažemo što mislim, da se pobunimo i da se naš glas čuje. Odlučili su učiniti to upravo sada jer dolaze lokalni izbori i ova stranica postaje vrlo moćna platforma da pokažete što mislite i kakve promjene želite. Moja borba za OcijeniMe se nastavlja dalje. Ja samo odavno odlučila živjeti iskreno i živjeti hrabro i ovakav me razvoj događaja neće pokolebati! Imam pravo na tužbu pred Upravnim sudom u Splitu i to sam pravo već iskoristila. Nastavit ću svoju borbu pred institucijama Europske unije – navela je među ostalim Knežević te zamolila sve da njen statu podijele u što većem broju.

Pročitajte još

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija