Aktualno

Studenti RIT Croatia prikupili više od 22 tisuće kuna za udrugu SVE za NJU

Studenti RIT Croatia prikupili više od 22 tisuće kuna za udrugu SVE za NJU

Studenti RIT Croatia unatoč pandemiji i svim izazovima i poteškoćama koje je donijela, i ove godine uspjeli su organizirati tradicionalnu humanitarnu aukciju te su prikupili više od 22 tisuće kuna koje idu udruzi SVE za NJU. Ove su godine studenti humanitarnu aukciju organizirali u online okruženju, koristeći AirAuctioneer platformu na kojoj je bilo izloženo 72 predmeta za koje se natjecalo 155 zaposlenika, diplomanata i studenata RIT Croatia.
Humanitarna aukcija je jedna od izvannastavnih aktivnosti RIT Croatia koja je započela prije više od 20 godina. Svake godine ju organiziraju studenti i uvijek naiđe na vrlo veliki odaziv cijele zajednice. S ciljem da daju svoj doprinos zajednicama u kojima studiraju i žive, studenti i zaposlenici RIT Croatia doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti. Pritom je važno spomenuti da ovo događanje doniraju i organizacije i tvrtke s kojima RIT Croatia surađuje, kao i diplomanti.
-U ime SVE za NJU čestitamo studentima na uspješnoj organizaciji donatorske akcije. Zahvaljujemo svima koji su svojim prilozima pomogli skupiti zaista izvanredan iznos koji će nam omogućiti nastavak provedbe naših programa za oboljele žene i članove obitelji. Ponosni smo na studente i nastavnike i svima želimo sretan Božić. Uljepšali ste nam blagdanske dane u ova izazovna vremena i učvrstili vjeru u humanost i dobrotu. Hvala vam! – rekla je Ljiljana Vukota, prof. psih., glavna tajnica udruge SVE za NJU.
-S obzirom na trenutnu situaciju s COVID-19 pandemijom, odlučili smo održati event u online formatu. Studenti naša dva hrvatska kampusa su udruženim snagama organizirali veoma izazovan, zabavan i interaktivan online projekt. Rezultat je nadmašio sva očekivanja! Ukupno smo prikupili 22.007 kuna i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i svojim doprinosom i podržali ovu sjajnu inicijativu – rekla je Erika Lugarić, studentica RIT Croatia i dodala: ‘Veliko hvala ide kompanijama – donatorima predmeta za koje se  licitiralo.

 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist