Kultura

Udruga samostalnih umjetnika predstavila ‘Dubrovački spomenar’

Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama predstavila je ovogodišnji ‘Dubrovački spomenar”, zbirku poezije i proze koja je podijeljena u dva dijela: ‘online poeziju’ i ‘pogled na književno djelo’. Spomenar je predstavila zamjenica predsjednice USUD-a Katica Protić rekavši kako se poezija domoljubnog dijela naziva “Poezija protiv zaborava”.
Online poezija obuhvatila je godišnji rad Udruge, ono što su kroz desetak mjeseci pjesnici i pisci na stranici Udruge objavljivali pod raznim tematskim cjelinama kao ‘Pod križem 2021.’, ‘Sva moja proljeća’, ‘Ja i more’ i ostale. ‘Pogled na književno djelo’ obrađuje 11 zbirki poezije i jednu zbirku proze. Pjesnici koji su svoje pjesme objavili u ‘Dubrovačkom spomenaru’ su Aurelija Nadilo, Zvjezdana Macura, Katica Protić, Diana Hilje, Nenad N.Kera, Stanka Sršen, Antun Anđelić, Mihaela Zekić, Ane Deranja, Tijana Mladinov Vuletić i Ana Bašić.
Svaki je autor napisao više pjesama, tematski vezane za svakodnevne, opće situacije te domoljubne. Svoje su pjesme predstavili Zvjezdana Macura, Katica Protić, Diana Hilje, Antun Anđelić, Tijana Mladinov Vuletić te Pero Vukasović. Pjesme preostalih autora koji nisu bili nazočni predstavila je zamjenica predsjednice USUD-a Katica Protić.

Pročitajte još

ZBOG BOLESTI GLUMICE Za vikend otkazane izvedbe Orašara

Dulist

KULTURNI DOPRINOS FESTI Što donosi novo izdanje časopisa Dubrovnik?

Dulist

Odabirom sv. Vlaha za zaštitnika počinje razdoblje zrelosti zajednice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija