Kultura

Udruga samostalnih umjetnika predstavila ‘Dubrovački spomenar’

Udruga samostalnih umjetnika predstavila 'Dubrovački spomenar'

Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama predstavila je ovogodišnji ‘Dubrovački spomenar”, zbirku poezije i proze koja je podijeljena u dva dijela: ‘online poeziju’ i ‘pogled na književno djelo’. Spomenar je predstavila zamjenica predsjednice USUD-a Katica Protić rekavši kako se poezija domoljubnog dijela naziva “Poezija protiv zaborava”.
Online poezija obuhvatila je godišnji rad Udruge, ono što su kroz desetak mjeseci pjesnici i pisci na stranici Udruge objavljivali pod raznim tematskim cjelinama kao ‘Pod križem 2021.’, ‘Sva moja proljeća’, ‘Ja i more’ i ostale. ‘Pogled na književno djelo’ obrađuje 11 zbirki poezije i jednu zbirku proze. Pjesnici koji su svoje pjesme objavili u ‘Dubrovačkom spomenaru’ su Aurelija Nadilo, Zvjezdana Macura, Katica Protić, Diana Hilje, Nenad N.Kera, Stanka Sršen, Antun Anđelić, Mihaela Zekić, Ane Deranja, Tijana Mladinov Vuletić i Ana Bašić.
Svaki je autor napisao više pjesama, tematski vezane za svakodnevne, opće situacije te domoljubne. Svoje su pjesme predstavili Zvjezdana Macura, Katica Protić, Diana Hilje, Antun Anđelić, Tijana Mladinov Vuletić te Pero Vukasović. Pjesme preostalih autora koji nisu bili nazočni predstavila je zamjenica predsjednice USUD-a Katica Protić.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist