Aktualno

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Humanitarni koncert Rina Masera

Udruga Rina Mašera poziva sve zainteresirane na koncert ‘Dotakni me Isuse’ Stijepa Gleđa Markosa koji će biti održan danas u crkvi sv. Mihajla u 17 sati, a povodom 65 godina rada Udruge.

Cijena ulaznice je 10 eura, a prikupljena sredstva će se uložiti u izgradnju dormitorija za osobe s invaliditetom – intelektualnim poteškoćama.

Udruga Rina Mašera osnovana je 1957. na inicijativu prof. Rine Mašere. Tadašnji naziv je bio ‘Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u Dubrovniku’. Od 1974. Udruga posjeduje kuću s prostranim vrtovima i staklenikom. Udruga redovno, svake godine sudjeluje u raspisanim natječajima za programe i projekte koji su osnovni izvor financiranja djelatnosti udruge.

Udruga surađuje s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, ustanovama socijalne skrbi, tijelima državne vlasti te s brojnim drugim udrugama za osobe s invaliditetom u RH u svrhu zaštite i promicanja prava osoba s intelektualnim teškoćama (OIT). Korisnici usluga su osobe s intelektualnim teškoćama s područja grada Dubrovnika, Općine Župa Dubrovačka, Općine Konavle i Općine Dubrovačko primorje.

Humanitarni koncert Rina Masera 1

Pročitajte još

SVE VIŠE ŠKOLSKIH PUTOVANJA Roditelji ‘grcaju’, ali većina plaća: ‘Neće moje dijete biti crna ovca!’

Ivana Mijić Vulinović

MILENIJCI I GENERACIJA Z VS. 40+ Tko više troši na putovanjima?

Dulist

NATJEČAJ U TIJEKU Traži se 20 gerontodomaćica na području naše županije

Dulist