Aktualno

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Udruga Rina Mašera poziva sve zainteresirane na koncert ‘Dotakni me Isuse’ Stijepa Gleđa Markosa koji će biti održan danas u crkvi sv. Mihajla u 17 sati, a povodom 65 godina rada Udruge.

Cijena ulaznice je 10 eura, a prikupljena sredstva će se uložiti u izgradnju dormitorija za osobe s invaliditetom – intelektualnim poteškoćama.

Udruga Rina Mašera osnovana je 1957. na inicijativu prof. Rine Mašere. Tadašnji naziv je bio ‘Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u Dubrovniku’. Od 1974. Udruga posjeduje kuću s prostranim vrtovima i staklenikom. Udruga redovno, svake godine sudjeluje u raspisanim natječajima za programe i projekte koji su osnovni izvor financiranja djelatnosti udruge.

Udruga surađuje s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, ustanovama socijalne skrbi, tijelima državne vlasti te s brojnim drugim udrugama za osobe s invaliditetom u RH u svrhu zaštite i promicanja prava osoba s intelektualnim teškoćama (OIT). Korisnici usluga su osobe s intelektualnim teškoćama s područja grada Dubrovnika, Općine Župa Dubrovačka, Općine Konavle i Općine Dubrovačko primorje.

Pročitajte još

U Pičetama pokopan maestro don Miho Demović

Dulist

DONESEN PRIJEDLOG Do veće energetske učinkovitosti zgrada

Dulist

‘DUBOKO SAM ZABRINUT’ Teolog Šime Zupčić o moliteljima na trgovima

Karmen Maškarić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija