DuList IN

UDRUGA FUTURA Nastavlja se razvoj aplikacija

od ideje do aplikacije 10

U subotu je nastavljeno startup natjecanje Od ideje do aplikacije koje organizira Informatički klub Futura u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika (DURA) i tvrtkom Laus CC, a uz potporu Zajednice tehničke kulture.

Devet ekipa je povjerenstvu natjecanja i ostalim nazočnima predstavilo svoje ideje koje će tijekom natjecanja realizirati kao web, Android ili iOS aplikacije. Ekipe su sastavljene od osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata i iskusnih programera, pa su i ideje su bile raznolike. Predstavljene su ideje How much space, WiFi explorer, liveScorer, OctopuS, Places Croatia, CommuStats, Music Minion, brucoŽ i libertasApp. Ekipe će nastaviti s razvojem svojih aplikacija kako bi ih mogli predstaviti u subotu 20.12.2014. u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.

U subotu je održana i druga pripremna radionica ciklusa Liga programiranja u Pythonu za učenike osnovnih škola. Koliko su polaznici naučili pokazati će u subotu 22.11.2014. kad je na rasporedu 1. kolo Lige programiranja.

Pored ovih aktivnosti Informatički klub Futura organizira i tjedne radionice robotike, kao i radionice programiranja u programskom jeziku C za učenike srednjih škola, ali i za sve ostale zainteresirane. Sljedeća radionica je na rasporedu sljedeću subotu 15.11.2014. u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku s početkom u 9 sati, pa pozivamo sve zainteresirane da se priključe.

Sve novosti i aktivnosti Informatičkog kluba Futura možete pratiti na web stranicama kluba.

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist