Grad

Učiteljica razredne nastave Ivana Bašić dobitnica godišnje nagrade Ivan Filipović

Učiteljica razredne nastave Ivana Bašić dobitnica godišnje nagrade Ivan Filipović

Učiteljica savjetnica iz Osnovne škole Opuzen Ivana Bašić dobitnica je godišnje nagrade Ivan Filipović za 2020. godinu u području osnovnog školstva koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

‘Nagrada Ivan Filipović’ za životno djelo i godišnje nagrade za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu i znanstvenom i stručnom radu nosi Filipovićevo ime, učitelja koji je rođen 1823. u Velikoj Kopanici, a umro 1895. godine u Zagrebu. Nagradu dodjeljuje Republika Hrvatska odnosno Odbor ‘Nagrade Ivan Filipović’, a priprema Ministarstvo znanosti i obrazovanja, za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju. Nagrada se dodjeljuje od 1964. godine, prvo u okrilju Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora, a zatim od 1967. postaje nagrada Sabora Republike Hrvatske. Hrvatsko školstvo i društvo i na taj način pokazuju sustavnu brigu o onima koji su svojom stručnošću, zalaganjem i uzornim radom pridonijeli unapređivanju odgojno-obrazovnog procesa i ugledu učiteljskoga poziva. Godišnja nagrada dodjeljuje se za najznačajnija ostvarenja tijekom proteklih godina, a osobito posljednje, istaknutim prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima i skupini znanstvenika i stručnjaka ili prosvjetnih djelatnika ako je ostvarenje rezultat njihova zajedničkog rada.

Bašić je i dobitnica međunarodne nagrade Global Teacher Award za 2019. godinu, a bila je među najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima u Republici Hrvatskoj.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist