Aktualno

Učenici Osnovne škole Trpanj među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj

OS Trpanj Zeleni korak

Učenici Osnovne škole Trpanj među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati desetog Zelenog koraka, dm-ove akcije prikupljanja i recikliranja starog papira. Svaki od 32 učenika škole prikupio je 37,5 kilograma papira, a dm ih je nagradio s 1.327,23 eura za doprinos zaštiti okoliša.

– Mladi ekolozi Osnovne škole Trpanj pokazali su da dobro znaju koliko je važno očuvanje okoliša, a, uime dm-a, želim zahvaliti svim učenicima i djelatnicima, kao i ostalim sudionicima Zelenog koraka što su doprinijeli zaštiti okoliša svoje lokalne zajednice. Ponosni smo što je deseta generacija hrvatskih osnovnoškolaca sudjelovanjem u dm-ovoj akciji naučila da ne postoji mali doprinos zaštiti okoliša jer je svaki zeleni korak važan za izgradnju održivije budućnosti – izjavio je Josip Knežević, područni menadžer dm-a.

Osnovna škola Trpanj aktivno sudjeluje u raznim ekološkim akcijama koje se svake godine realiziraju u sklopu školskog kurikuluma.

– Među brojnim akcijama kojima se rado odazivamo, Zeleni korak posebno nam je drag jer je direktno usmjeren na izgradnju ekološke osviještenosti mladih. Kao školi koja se nalazi u turističkoj zoni, važno nam je da svojim učenicima, ali i njihovim roditeljima kontinuirano ukazujemo na važnost brige o okolišu i izgradnje održivijih navika kojima možemo doprinijeti boljoj budućnosti našeg planeta. Uime svih učenika i djelatnika naše škole, zahvaljujem dm-u što već deset godina potiču hrvatske osnovnoškolce na promišljanje o ekologiji te što su ove godine nagradili i naš doprinos projektu – izjavila je Irena Lukač, voditeljica ekoloških akcija Osnovne škole Trpanj.

U desetom Zelenom koraku 17.229 osnovnoškolaca prikupilo je više od 100 tona starog papira za recikliranje i tako su spasili više od 1.700 stabala. Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.327,23 eura.

Uz učenike Osnovne škole Trpanj, najbolje su rezultate ostvarili učenici Osnovnih škola Trnovec, Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin), Ljudevita Gaja Nova Gradiška i braće Radića (Kloštar Ivanić) te Područnih škola Plešce, Jamarice (Jamarica), Glavina Donja (Imotski), Veliki Raven (Križevci) i Češko selo (Petrinja).

Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je tijekom deset godina više od 220 tisuća osnovnoškolaca prikupilo čak tri tisuće tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 51 tisuću stabala.

Foto: dm Hrvatska

10 godina Zelenog koraka

Pročitajte još

Program Le Petit Festivala 2024.

Dulist

KOJA IDEJA!? Stao nasred puta na pumpi da bi oprao auto

Dulist

Ako ste danas tužni ili bezvoljni, otiđite se okupati jer i znanstvenici dokazuju kako nas plivanje čini sretnima

Dulist